Sairaalapastorit Maija Haaparanta ja Sari Reinikainen huolehtivat siitä, että Essoten potilaat, omaiset ja henkilökunta saavat sielunhoidollista apua ja tukea.

Sairaalasielunhoito tukena potilaiden ja ammattilaisten arjessa

Sairaalasielunhoidossa tuetaan potilasta ja hänen läheisiään sairauden ja luopumisen kriiseissä ja terveydenhuollon henkilökuntaa hoitotyön arjessa ja vaativissa hoitotilanteissa. Työn lähtökohta on ihmisen oman vakaumuksen kunnioittaminen ja tukeminen hänen ehdoillaan.

– Minulle työssä on parasta ihmiset, sekä asiakkaat, heidän läheisensä, että ne ihmiset, joiden kanssa teen työtä. Arvostan moniammatillista yhteistyötä, johon jokainen ammattilainen antaa oman panoksensa. Pidän myös siitä, että tässä työssä ollaan jatkuvassa sisäisessä liikkeessä: jokaisen asiakkaan kanssa vähän eri tavalla, ja jatkuvasti uutta oppimassa toisista ihmisistä ja itsestäni. Ihminen on minulle pyhä, ja koen olevani pyhällä maaperällä, kun saan tehdä töitä ihmisten kanssa, sanoo sairaalapastori Maija Haaparanta.

Sairaalasielunhoito on moniammatillista yhteistyötä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä muiden yhteistyökumppaneiden, esimerkiksi Mikkelin Kriisikeskuksen, Viola – väkivallasta vapaaksi Ry:n, RIKU Rikosuhripäivystyksen, KÄPY Lapsikuolemaperheet Ry:n, Etelä-Savon Pelastuslaitoksen, Poliisin sekä kristillisten ja ei-kristillisten kirkkokuntien ja yhteisöjen kanssa.

– Minusta sairaalapastorin työ on ihan parasta. En ole kohdattavalle se, joka antaa ohjeita tai asettaa rajoja, tai se, joka parantaa sairauden, vaan työssäni saan olla parhaani mukaan se, joka on tukena, kun tuttu ja turvallinen maailma ympärillä murenee. Parasta on olemassa olevan toivon ja hyvän oivallukset ja niiden huomaaminen, kertoo sairaalapastori Sari Reinikainen.

Olemme helposti lähestyttäviä, toimimme ammattitaitoisesti yhteistyöverkostoissa ja rohkaisemme ihmisiä toivoon.

Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin koditon, ja te otitte minut luoksenne. Minä olin alasti, ja te vaatetitte minut. Minä olin sairas, ja te kävitte minua katsomassa. Minä olin vankilassa, ja te tulitte luokseni. Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle. Matt. 25:35-36, 40

Sairaalapastorit

Maija Haaparanta
maija.haaparanta [at] evl.fi
0400 143 338

Sari Reinikainen
sari.reinikainen [at ] evl.fi
0400 143 339

Yksi kommentti “Sairaalasielunhoito tukena potilaiden ja ammattilaisten arjessa

  1. Kiitos tarinoistanne!
    Tehostetun palveluasumisen yksikkö kiittää, piristätte päiviämme!
    Mukavaa syksyn jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *