Henrik Sanmark ja Leena Mynttinen saivat Hyvä työkamu -diplomit syyskuussa.
Henrik Sanmark ja Leena Mynttinen saivat Hyvä työkamu -diplomit syyskuussa.

Leena ja Henrik palkittiin hyvinä työkamuina

Essoten Hyvä työkamu -tunnustukset ovat kollegoiden ilmiantoja toisistaan. Hyvä työkamu luo työyhteisöönsä mukavaa ilmapiiriä ja kannustaa muita. Syyskuussa palkittiin jälleen kaksi Hyvää työkamua.

hyvä työkamu -logo ja Essoten logo

Leena jakaa empatiaa työtovereille ja potilaille

Teho- ja valvontaosastolla työskentelevä sairaanhoitaja Leena Mynttinen vastaanotti työkavereidensa äänestämän Hyvä työkamu -palkinnon. Hän on tehnyt koko työuransa Etelä-Savon sairaanhoitopiirin ja Essoten palveluksessa sen jälkeen, kun vuonna 2009 valmistui sairaanhoitajaksi. Työnkuvaan on kuulunut psykiatristen osastojen ja neurologisen vuodeosaston hoitotyötä, sekä neurologisen ja sydänvalvonnan töitä. Viimeiset pari vuotta on kulunut yhdistetyllä teho- ja valvontaosastolla.

– Työni on monipuolista ja vaihtelevaa. Raskastakin välillä, mutta toisaalta taas erittäin palkitsevaa, kun hoito toimii ja potilaat voivat paremmin, Leena kuvailee.

– Raskaus tulee kuormittavuuden kautta, välillä on todella kiire, eikä pysty tekemään asioita niin rauhassa ja hyvin kuin haluaisi. Mutta kaikesta on selvitty yhdessä työkavereiden kanssa, hän jatkaa.

Tunnustuksen perusteissa Leenaa luonnehdittiin työlle sitoutuneeksi, hän ei mene koskaan sieltä, missä aita on matalin, ja vaatii itseltään ja työltään paljon. Toinen, vielä yleisempi peruste, oli empaattisuus, niin potilaita kuin työkavereita kohtaan.

– Olihan tällaisen saaminen… Vieläkin alkaa itkettämään, niin upealta se tuntuu. Ei oikein pysty sanoiksi pukemaan. Kyllä piti äidille soittaa työpäivän jälkeen, Leena kertaa työyksikössä järjestettyä palkitsemisyllätystä.

Työkaverit kehuivat Leenaa myös luotettavuudesta ja avuliaisuudesta. Teho- ja valvontaosaston hektisyydessä on tärkeää voida luottaa työkaveriin, vaikkei tätä ihan kokonaan tuntisikaan, sen verran paljon työntekijöitä on ja työvuorojen sijoitukset vaihtelevat. Leena haluaakin kiittää kaikkia kollegojaan:

– Työkaverit on todella kannustavia ja ihan kaikesta voi jutella toisille, jos jokin mieltä painaa. Ja se on hieno juttu, että taukoja meillä kunnioitetaan, silloin saa hengähtää rauhassa. Me ollaan työpaikalla niin paljon toistemme kanssa tekemisissä, että työkavereiden tuki on todella tärkeää, Leena kiittää.

Hyvä työkamu -tunnustuksen saajien kunniaksi työyksikössä tarjotaan kakkukahvit. Leena Mynttinen leikkasi kermakakkua teho- ja valvontaosaston kahvihuoneella.
Hyvä työkamu -tunnustuksen saajien kunniaksi työyksikössä tarjotaan kakkukahvit. Leena Mynttinen leikkasi kermakakkua teho- ja valvontaosaston kahvihuoneella.

Henrik ei malttaisi jäädä eläkkeelle työyhteisöstään

Perhesosiaalityön tiimin sosiaalityöntekijä Henrik Sanmark valittiin yksikkönsä Hyväksi työkamuksi. Suurisydämiseksi kollegaksi mainittu Henrik yllättyi täysin kakkukahvista ja tunnustuksesta keskellä syyskuista työpäivää.

– Tuli kyllä ihan puskista. Todella upeaa, näissä hommissa ei aina kiitosta saa. Arvostan tätä todella paljon, Henrik kertoi liikuttuneena.

Kollegat perustelivat häntä loistavaksi työpariksi, joka arvostaa kaikkia ammattilaisia koulutustaustasta tai asemasta riippumatta. Työkaverit kokevat etuoikeudeksi saada työskennellä Henrikin kanssa, joka on ystävällinen ja jolla on aina aikaa kuunnella ja pohtia asiakkaiden asioita.

– Tämä on todella hyvä ja toimiva työyhteisö, sopiva sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa ja näkemystä. Luotetaan ja kunnioitetaan toisiamme. Yksi parhaista, ellei paras työpaikoistani, Henrik kertoo.

Hän tietää mistä puhuu, sillä kokemus sosiaalipalveluiden parista on pitkä. Henrik on tullut kuntien palvelukseen jo 1980-luvulla, ja on työskennellyt muun muassa sosiaalijohtajana, vanhustyön johtajana ja perusturvajohtajana Mikkelin maalaiskunnan, Mikkelin ja Mäntyharjun kunnissa.

Hän on myös toiminut yrittäjänä yli kymmenen vuotta lastensuojelun, maahanmuuttopalveluiden ja ikäihmisten palveluiden parissa. Essoten hallinnoiman OSSI-hankkeen myötä hän tuli houkutelluksi yrittäjänä mukaan ikäihmisten ammatilliseen perhekotiprojektiin, joka Henrikin harmiksi päättyi kannattamattomana. Hän tuli keväällä 2017 Essotelle sosiaalityöntekijäksi ja nyt on menossa kolmas jatkopesti vuoden 2019 virallisen eläköitymisen jälkeen. Tämän pestin päätteeksi Henrik aikoo jäädä oikeasti eläkkeelle vuodenvaihteessa.

– Tämä on ollut äärimmäisen hyvä elämänvaihe, tehdä töitä vielä eläkeikäisenä. Asiakastyö on aina ollut itselleni mieluisampaa kuin hallinnollinen työ. Tässä perhesosiaalityön tiimissä on ollut hyvä ja rentoa tehdä työtä ilman turhaa pingottamista, Henrik kuvailee.

Hyvä työkamu -diplomiaan Henrik aikoo katsella eläkepäiviltään ylpeydellä.

– Katsotaan, minne diplomi asettuu. Otin seinältä jo yhden taulun pois ja sovittelin diplomia taulun tilalle, Henrik paljastaa.

Henrik Sanmark leikkaa kakkua Hyvä työkamu -palkinnon kunniaksi. Taustalla perhesosiaalityön palveluesimies Kirsi Kaskinen.
Henrik Sanmark leikkaa kakkua Hyvä työkamu -palkinnon kunniaksi. Taustalla perhesosiaalityön palveluesimies Kirsi Kaskinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *