Tiina Väisänen näyttää Saimaanharjun asukkaalle, miten äänikirja toimii.

Saimaanharjun palvelukeskus otti äänikirjat käyttöön

Äänikirjat tulivat Essoten Saimaanharjun palvelukeskukseen. Nyt Saimaanharjussa asuvat tai siellä jaksohoidossa käyvät ikäihmiset voivat lainata äänikirjan Celia-kirjaston laajasta valikoimasta.

– Minuun otti yhteyttä Helvi Janhunen Mikkelin seudun muisti ry:stä. Hän ehdotti meille tuota Celia kirjaston hankkimista ja se on nyt ollut käytössä jonkin aikaa, kertoo palveluesimies Tiina Väisänen Saimaanharjusta.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka on osa opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalaa.

– Tämä on toiminut oikein hyvin Essoten hankkimien tablettien kautta. Nyt yritämme saada tietoutta tällaisesta mahdollisuudesta myös muihin asumispalveluyksiköihin. Suosittelen muillekin vastaaville yksiköille, kehuu Väisänen.

Celian palvelut on tarkoitettu sellaisille henkilöille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Celia tekee tiivistä yhteistyötä yleisten kirjastojen kanssa.

Saimaanharjussa asuvat tai siellä jaksohoidossa käyvät ikäihmiset voivat lainata äänikirjan Celia-kirjaston valikoimasta.

– Aänikirjojen avulla voimme lisätä mahdollisuuksia nauttia kirjallisuudesta huolimatta esimerkiksi ikääntymisen mukanaan tuomista rajoitteista lukea tavallista kirjaa. Tämä on erittäin hyvä palvelu asiakkaillemme, Väisänen sanoo.

Saimaanharjussa on 28 ikäihmisille kohdennettua tehostetun palveluasumisen paikkaa ja  12 jaksohoitopaikkaa. Tehostetun palveluasumisen asukkaaksi haetaan palveluohjauksen kautta. Pitkäaikaisasukkaiden huoneet ovat yhden hengen huoneita.

Jaksohoidossa huoneet ovat kahden hengen huoneita, joissa on sähkösäätöinen sänky, monitoiminen yöpöytä ja inva-varusteltu wc-suihkutila. Jaksohoitoon tullaan Essoten palveluohjauksen kautta. Esimerkiksi omaishoitajien vapaapäivät tai asiakkuusperusteita voivat olla myös muut yksilöllisesti huomioitavat perusteet ja muun muassa. päivystyksen kautta voidaan osoittaa väliaikaispaikka Saimaanharjusta.

Lisätietoja

Tiina Väisänen
Palveluesimies
Saimaanharjun palvelukeskus
040 359 7346
etunimi.sukunimi [at] essote.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *