ReissuEllu valmistautuu matkaan Esedun pihalla.

ReissuEllun päivä Kangasniemen reunoilla

Terveys-ja hyvinvointiauto ReissuEllu on alkanut liikkua Etelä-Savossa. Kirjasimme tunnelmia Kangasniemen reunoilla.

Auto on pakattu ja kyydissä ovat Essote muistihoitaja Eeva-Liisa Lindgren, Etelä-Savon ammattiopiston (Esedun) lähihoitajaopiskelija Sonja Lautiainen ja kuljettajana tuntiopettaja Satu Sundell Esedulta.

Lähdetään liikkeelle Etelä-Savon ammattiopiston pihasta Mikkelistä. Maskotti ReissuEllu tarkkailee tomerana tuulilasin takaa.

ReissuEllu matkaa kohti Kangasniemeä.

ReissuEllu-autoa ohjaa tänään Etelä-Savon ammattiopistolta tuntiopettaja Satu Sundell.

Marraskuinen harmaus ympäröi ReissuEllu-autoa. Tänään suunnataan Mikkelistä luoteeseen Kangasniemen reuna-alueelle.

Päivän ensimmäinen pysähdys on idyllisellä Ruokomäen kylätalolla. Essoten muistihoitaja Eeva-Liisa Lindgren kertoo aivojen käytöstä ja huollosta. Myös mieltä painavat muistiin liittyvät kysymykset saavat vastaukset. Tarvittaessa pääsee myös muistitestiin.

Tietoliikenneyhteydet toimivat terveys-ja hyvinvointiauto ReissuEllussa. Muistihoitaja Eeva-Liisa Lindgren kirjaa muistitestin tuloksia asiakas-ja potilastietojärjestelmään.

Muistihoitaja Eeva-Liisa kirjaa Lindgren muistitestin tuloksia.

Ilta on jo pimentynyt, kun päivän toiselle pysähdyspaikalle, Koittilan koululle, kokoontunut väki suuntaa ReissuEllu-tapaamisen jälkeen koteihinsa. Eeva-Liisalla ja lähihoitajaopiskelija Sonja Laitiaisella on edessään noin tunnin paluumatka ennen työpäivän päättymistä.

ReissuEllu-auto aloitti liikennöinnin 5.10.2020. Ensimmäisen ReissuEllu-ajokuukauden aikana ReissuEllun39 pysähdyspaikalla oli noin 440 kävijää.  Muistihoitajan vastaanoton jälkeen autossa työskenteli Essoten sairaanhoitaja ajalla 23.11.-1.12.2020.

ReissuEllu-Hyvinvointia kehittävä liikkuva oppimisympäristö -hanke koostuu hankeparista; investointihanke ja yhteishanke. Investointihankkeen rahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Etelä-Savon maakuntaliitto ja yhteishankkeen Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hankeparia hallinnoi Etelä-Savon Koulutus Oy. Yhteishankkeessa osatoteuttajina ovat Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä (Essote) ja Mikkelin kehittämisyhtiö Miksei Oy

Lisätietoja ja ReissuEllu-auton reitti-ja pysähdystiedot

www.esedu.fi/hanke/reissuellu

reissuellu [at] esedu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *