Ilari Kuitunen toimii MP:n lääkärinä. Aino Vartiala ja Ciia Hokkanen pelaavat Porrassalmen Urheilijoissa. Samuli Kaasalainen tavoittelee sarjanousua Mikkelin Pallo-Kissoissa.

Essoten jalkapalloilijat aloittavat kauttaan

Essote tukee jalkapalloa pelaavia työntekijöitään. Esittelemme tässä pelaajamme ja yhden jalkapallon huoltojoukkoihin kuuluvan.

Viime kaudella Esssoten logon takana pelasi Mikkelin Palloilijoissa lähihoitaja-ensihoitaja Samuli Kaasalainen, jonka työpaikka sijaitsee päivystyksessä. Peliaikaa irtosi vähän ja Samuli siirtyi loppukaudeksi Mikkelin Pallo-Kissoihin, jossa hän jatkaa laitahyökkääjänä Essoten logon kanssa.

– Tavoitteena on jälleen sarjanousu miesten ykköseen. Meillä on nuori nälkäinen joukkue ja olemme harjoitelleet todella laadukkaasti Tommi Ekmarkin alaisuudessa, Kaasalainen kertoo.

Porrassalmen Urheilijoiden naisten edustusjoukkueen maalin eteen on päätynyt peräti kaksi essotelaista. Kangasniemellä fysioterapeuttina työskentelevä Aino Vartiala toimii keskuspuolustajana eli topparina.

Pallot pysäyttää lopullisesti maalivahtina Ciia Hokkanen, joka on sairaanhoitajaopiskelija ja saanut sairaanhoitajan sijaisen pestin Mikkelin lähikuntoutusosastolta.

– Vielä emme ole määritelleet kauden tavoitteita porukalla. Valmentajalla on asiasta kyllä oma käsityksensä, kertovat Hokkanen ja Vartiala.

Lääkäri Ilari Kuitusen sydän on sykkinyt aina Mikkelin Palloilijoiden tahdissa. Lastenlääkärinä toimiva Ilari jännittää MP:n kautta nyt joukkueen lääkärinä yhdessä Essoten koulutusylilääkäri Hannu Paajasen kanssa.

– MP on yksi ainoista joukkueista Suomessa, jolla on kaksi lääkäriä ja molemmat vielä kaikissa peleissä yleensä paikalla, Kuitunen kehuu.

Pallo-Kissojen lääkärinä toimii myös essotelainen: päivystyksen erikoistuva lääkäri Saara Parkkinen.

Kumppanuussopimuksilla edetään

Essote on solminut pelaajien seurojen kanssa kumppanuussopimukset.

– Kumppanuussopimuksella haemme hyötyjä sekä Essotelle että seuralle. Käytämme pelaajia apuna uusien osaajien rekrytoinnissa ja innostamaan nuoria sote-palvelujen alalle. Esimerkiksi Samuli kiersi seuran vaihdosta huolimatta viime vuonna kouluja yhdessä rekrytointikoordinaattori Hannele Muhosen kanssa. Pystymme myös jossain määrin työllistämään näitä puoliammattilaisia, kertoo henkilöstöpäällikkö Mika Viinikainen.

Ensimmäiset kotiottelut

MiPK: 11.6 18:30 Mikkeli urheilupuisto MiPK – PKKU

MP: 16.6. 20:00 Mikkeli urheilupuisto MP – FC Haka,

PU62: 26.6 19:00 Hänninkenttä TN PU62 – FC KTP

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.