Ylilääkäri Lotta Mäkelä on tyytyväinen: lääketieteen perusopetus laajenee Essotessa lastentauteihin.

Lääketieteen perusopetus laajenee Essotessa lastentauteihin

Itä-Suomen yliopiston lääketieteen perusopetus laajenee Essotessa.

Lääketieteen kandidaatteja aletaan opettaa lastentautien kurssilla tammikuusta alkaen Mikkelin keskussairaalassa 20 viikkoa vuodesta.  Koulutettavia on yleensä neljä kerrallaan.

– Ensimmäiset kandidaatit tulevat tammikuun kolmannella viikolla. Saamme tehtyä sairaalaamme ja toimintaamme tutuksi isolle joukolle loppuvaiheen lääketieteen opiskelijoita ja toivottavasti heistä joku kiinnostuu kaupungista ja Essotesta niin, että haluaa palata tänne työskentelemään jollekin alalle jatkossa, kertoo lastentautien ylilääkäri Lotta Mäkelä.

Sopimus on tehty Itä-Suomen yliopiston ja Essoten välillä. Samanlainen sopimus on ollut jo aiemmin kirurgian erikoisalalla.

– Asemamme koulutussairaalana vahvistuu tämän sopimuksen kautta merkittävästi. Kuopion yliopistosta tarjottiin meille mahdollisuutta osallistua lastentautien koulutukseen. Tartuimme tarjoukseen. Vahvuutenamme lastentaudeilla on koulutusosaaminen sekä aktiivinen kiinnostus lastentautien opetuksen toteuttamiseen sairaalassamme. Lisäksi alan virkalääkäritilanne on erinomainen. Sopimus on solmittu ja opetuksen aloitus järjestyi nopealla aikataululla, kertoo sopimuksesta vastaava johtajaylilääkäri Jarmo J. Koski.

Opetus tapahtuu lastentautien vastaanotolla, lasten ja vastasyntyneiden osastolla sekä synnytysyksikössä.   Lapsipotilaista osa pääsee opetuspotilaiksi, jolloin paikalla on opetusta pitävän erikoislääkärin lisäksi lääketieteen kandidaatti.

Opetusvastaanotolla käsitellään esimerkiksi astmaa, allergiaa, vatsakipua, kasvuongelmia ja lisäksi opetamme kandidaatteja tutkimaan vastasyntyneen ja kohtaamaan erilaisia perheitä.

– Lapsen tutkimisesta ja diagnosoinnista vastaa aina erikoislääkäri. Asiat tulevat hoidettua aiempaan tapaan perusteellisesti – kenenkään ei tarvitse jännittää tilannetta, Mäkelä lupaa.

Lisätietoja

Lotta Mäkelä
Ylilääkäri
Lastentautien vastaanotto
Essote
lotta.makela [at] essote.fi
050 351 0292

Jarmo J. Koski
Johtajaylilääkäri
Essote
jarmo.koski [at] essote.fi

044 351 2541

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *