Ylifyysikko Jari Heikkinen esiintymislavalla Barcelonassa.

Ylifyysikko rokkasi Barcelonassa – katso videot

Ylifyysikko Jari Heikkinen rokkasi tuhatpäisen kongressiyleisön edessä Barcelonassa. Lue Heikkisen tunnelmat.

”Hetki ennen Barcelonan EANM’19 kongressin avajaisia jännittää, vähän eri syystä kuin yleensä kongresseissa. Tämä oli minulle 20:s Euroopan isotooppikongressi ja useimmissa niistä olen pitänyt jonkun tieteellisen esityksen. Avajaisten alkuun on 15 minuuttia. Istun keskivaiheilla tuhansia ihmisiä vetävää auditoriota. Avaan langattoman mikrofonin ”one, two, three, four”. Italialaiset isotooppilääkärit Andrea Paccagnella ja Lorenzo Muraglia aloittavat akustisten kitaroiden ”vuoropuhelun” suurella esiintymislavalla 30 metrin päässä minusta. Intron jälkeen nousen tuolilta samalla kun aloitan laulamaan Bowien klassikkoa ”Heroes”.

Kongressimanageri Susanne Koebe halusi ottaa kuvan niskassa olevasta ROCK-tukkatatuoinnista, jossa oli O-kirjaimen tilalla radioaktiivisuusmerkki. Oltiin Euroopan isotooppikongressissa Düsseldorfissa syksyllä 2018. Annoin käyntikorttini, jossa oli myös SEKOn YouTube-linkki. Samana iltana tuli kännykkään viesti. ”Hi Jari, got you number from a friend, would like discussing your possible contribution to some EANM event?” Hän oli Italialainen professori Stefano Fanti, EANM-kongressin presidentti (2020 -2023). Tavattiin seuraavana aamuna. ”Can I take a selfie?” kysyi Stefano ensimmäiseksi. Hänen mielestä kongressien avajaiset ovat yleensä tylsiä. Oltiin selvästi samaa mieltä.

Katso video EANM’19 Barcelona

Pitkin talvea viestiteltiin ja suunniteltiin tapahtumaa. Kolme kappaletta oli järjestäjien toivomia ja niitä harjoittelimme tykönämme. Avajaisissa toinen oli Imagine Dragonsin Radioactive-biisi. Toinen esityksemme oli maanantai-aamuna ennen prostata-sessiota, jonka teema oli ”Let the horse race begin”. Siihen Stefano oli tilannut meiltä America-yhtyeen A Horse With No Name -biisin sekä Rollareitten Wild Horses -biisin. Kitaristit tapasin muutama tunti ennen ensimmäistä esitystä. Siihen nähden esitykset onnistuivat hyvin ja saimme paljon positiivisia reaktioita sekä uutta ilmettä kongressille.”

Lisätietoja

Jari Heikkinen
Ylifyysikko, dosentti
044 351 2452
jari.heikkinen [at] essote.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *