Meri Galev esitti Venälaisiä kansanlauluja 20-vuotisjuhlissa

Maahanmuuttopalvelujen ja monikulttuurikeskus Mimosan 20-vuotisjuhlat

Essoten maahanmuuttopalvelujen ja monikulttuurikeskus Mimosan yhteistä 20-vuotistaivalta juhlittiin 15.10.2019.

Yhteisiä juhlia juhlittiin Mimosan ja maahanmuuttopalvelujen tiloissa. Juhlissa kuultiin puheenvuoroja, muisteltiin menneitä ja ennen kaikkea nautittiin hienoista esityksistä. Tapahtumassa kuunneltiin Venäjän ja Latvian musiikkiesityksiä sekä ihasteltiin filippiiniläistä ja etelä-sudanilaista perinteistä tanssia. Juhlassa kävi noin 300 vierasta; asiakkaita, yhteistyökumppaneita, entisiä työntekijöitä sekä eri tavoin toiminnassa mukana olleita.

Tuisku Jähi ja Pia Koivisto Maahanmuuttopavelut ja Mimosa 20-vuotta
Mimosa ry:n Tuisku Jähi sekä Pia Koivisto Essoten maahanmuuttopalveluista piti juhlapuheen

Mimosa perustettiin YK:n kansainvälisenä rasismin vastaisena päivän vuonna 1999. Samana vuonna Mikkelin kaupunki teki päätöksen kiintiöpakolaisten vastaanotosta osasyynä myös vastaaminen yleiseen rasismin lisääntymiseen kaupungissa. Vastaanottoa varten perustettiin Mikkelin kaupungin pakolaistoimisto.  Siitä lähtien viranomais- ja järjestötoimija ovat toimineet samoissa tiloissa tehden vahvaa yhteistyötä rinnakkain maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi. Yhteistyö oli vuonna 1999 valtakunnallisesti ainutlaatuinen malli ja on sitä edelleen. Yhteistyön avulla maahanmuuttajat saavat kokonaisvaltaisen ja moniammatillisen tuen.

Onnittelijoita ja juhlavieraita päivän aikana kävi runsaasti.

Vuoden 2017 alusta Mikkelin kaupungin maahanmuuttotoimisto siirtyi uuden kuntayhtymän organisaatioon ja nimi muuttui Essoten maahanmuuttopalveluiksi. Maahanmuuttopalvelut tuottaa Essoten kunnille sopimusten mukaiset palvelut. Asiakasryhminä ovat kiintiöpakolaiset, oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat sekä muut maahanmuuttajat palvelutarpeen mukaan.  Palveluja ovat mm. kiintiöpakolaisten vastaanotto, ensihuolto ja kotoutumisen edistäminen, palveluohjaus, perhetyö, etuuskäsittely, suomen kielen ohjaus, tulkkipalvelut (kiintiöpakolaiset ja oleskeluluvan saaneet turvapaikanhakijat) sekä konsultaatio maahanmuuttoasioissa.

Monikulttuurikeskus Mimosa toimii kaikille avoimena kohtaamispaikkana, ohjaa ja neuvoo arjen asioissa sekä tukee kotoutumista mm. ryhmätoimintojen, tapahtumien ja infotilaisuuksien avulla.

Juhla osoitti, kuinka arvokasta työtä Mimosa ja maahanmuuttopalvelut ovat tehneet näiden 20 vuoden aikana.  Tästä on hyvä jatkaa.

Lisätietoja

Pia Koivisto
Maahanmuuttotyön palveluesimies
pia.koivisto[at]essote.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *