Komea rivi essotelaisia osallistui Mäntyharjun ikäihmisten messuille: Satu Hahl (fysioterapeutti/kotikuntoutus), Marjaana Toikka (lähihoitaja/Ruskahovi), Mervi Häkkinen (etäpalvelun hoitaja/Omatori), Paula Marttiin (lähihoitaja/kotihoito Mäntyharju), Teija Hoteila (kuntohoitaja/Ruskahovi), Pauliina Kinnunen (hyvinvointiteknologiaohjaaja/Omatori), Virpi Uotinen (palveluohjaaja/Mäntyharju) sekä Tia Komppa (sairaanhoitaja, muistihoitaja/ Ruskahovi)

Essote näkyi laajasti Ikäihmisten messuilla Mäntyharjussa

Essoten eri toimijat olivat näkyvästi mukana Ikäihmisten messuilla Mäntyharjussa 11. syyskuuta. Mäntyharjun Vanhusneuvosto järjesti messut Kisalan liikuntahallissa nyt neljännen kerran.

Messujen tarkoitus oli tarjota yleisölle ja näytteille asettajille tietoutta, millaisia palveluja, teknologiaa, apuvälineitä on tarjolla ikäihmisille, jotta kotona pystyisi asumaan mahdollisimman pitkään.

– Näytteilleasettajina oli palveluntuottajia, apuvälineiden tarjoajia, meitä Essoten eri toimijoita, yhdistyksiä ja palveluyksiköitä, kertoo Paula Marttiin Essoten Mäntyharjun kotihoidosta.

Syksyn aurinkoinen sää suosi messuvieraita. Ulkoteltassa oli myynnissä maittavaa keittoa. Samalla sai ihailla paikallisten Mobilistien vanhoja autoja, joita näytteillä pihalla. Taisi jokin halukas päästä kyytiinkin verestämään vanhoja muistoja. Sisätiloissa Eläkeliiton henkilöt pitivät kanttiinia, josta sai ostaa kahvia suolaisen tai makean kanssa.

Essoten pisteellä moniammatillinen ryhmä mm. palveluohjaaja, muistihoitaja, fysioterapeutti, lähihoitajat kertoivat messuvieraille palveluiden saatavuudessa, keskustelivat arkielämän haasteita tutustujien kanssa. He suorittavat myös halukkaille erilaisia mittauksia mm. happisaturaatiota, verenpainetta ja käden puristusvoimaa.

– Etäpalvelun kuvapuhelimeen tutustuttiin, tehtiin oikea yhteyskin. Kotihoidon etäpalvelu on laajenemassa Mäntyharjun alueelle syksyn 2019 aikana, paljastaa digihoitaja Mervi Häkkinen Essoten Omatorin palveluista.

Omatorilta oli myös hyvinvointiteknologiaohjaaja Pauliina Kinnunen esittelemässä Kotiin vietävien tukipalvelujen arkiteknologiaa, kuten turvapuhelinuutuudet, käden vapinaa korjaava älylusikka ja digitaalinen suurennuslaite.

Paikallinen palvelukeskus Ruskahovi tuottaa ikäihmisille tehostettua palveluasumista ja jaksohoitoa ympärivuorokautisesti sekä päivätoimintaa arkipäivisin Mäntyharjulla. Ruskahoivin toiminnasta sai käydä kysymässä ja keskustelemassa hoitajan kanssa. Mielenterveys- ja päihdepalvelujen toimijat täydensivät kokonaisuuden.

Mervi Häkkinen kertoo Essoten palveluista messuilla.

– Kaikin puolin messut olivat onnistuneet. Saimme luotua asiakaskontakteja sekä jaettua tärkeää informaatiota ikäihmisille ja kaikille kiinnostuneille. Saimme kiitokset mäntyharjulaisilta, että olimme tuoneet laajasti esille Essoten vanhuspalveluita ja myös Mikkelissä sijaitsevan Omatorin toimintaa, iloitsee digihoitaja Mervi Häkkinen Essoten Omatorin palveluista.

Tilaisuuden tervetulopuheen piti Mäntyharjun kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Pekkanen.

Mäntyharjun kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Pekkanen saa tietoa Essoten Virpi Uotiselta ja Mervi Häkkiseltä. Marjaana Toikka odottelee muita messujen kävijöitä.

Messuilla oli runsaasti näytteilleasettajia sekä asiasta kiinnostuneita kävijöitä. Iloinen puheensorina täytti Kisalan. Tutut tapasivat toisiaan. Seniori-Shopin muotinäytös toi ihastusta ja yhteisessä tanssiesityksessä jokainen pääsi mukaan. Aplodit raikuivat.

Ikäihmisten messuja järjestetään Mäntyharjussa kahden vuoden välein. Ensimmäiset messut 2013 olivat nimeltään Hoivamessut, joissa järjestäjinä toimi Mikkelin Setlementtiyhdistys. Vuodesta 2015 messujen järjestäminen siirtyi Mäntyharjun Vanhusneuvostolle.

Kuvat: Marjaana Toikka, Pauliina Kinnunen

Lisätietoja

Virpi Uotinen
Essoten palveluohjaaja
Mäntyharju
virpi.uotinen [at] essote.fi

 

Yksi kommentti “Essote näkyi laajasti Ikäihmisten messuilla Mäntyharjussa

  1. VAATIMUS KUVIEN POISTOSTA.

    Vaadin poistamaan välittömästi kaikki minusta julkaisemanne valokuvat.

    Selvitys: Yllä olevassa valokuvassa keskustelen ESSOTE Mervi Häkkisen kanssa. Vaadin kuvan poistoa.
    Jos olette ottaneet minusta valokuvia enemmänkin, niin kiellän niiden julkaisemisen ja kaikenlaisen käyttämisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *