Jukka Aho kiitti ripeästä ja oikeaoppisesta toiminnasta Merja Savolaista, Marja-Liisa Piiliä ja Laura Partasta Mäntyharjun hyvinvointikeskuksessa kesäkuun lopulla sattuneessa sähköpalossa. Palomestari Eero Aho toi pelastuslaitoksen kiitoksina ensisammuttimet ja Kiitos -laatan.

Mäntyharjun lähikuntoutusosaston hoitajat palkittiin esimerkillisestä toiminnasta

Essote ja Etelä-Savon pelastuslaitos ovat muistaneet Mäntyharjun lähikuntoutusosaston hoitajia, jotka ripeällä toiminnallaan estivät henkilövahingot evakuoimalla potilaat yömyöhällä 27.–28.6. sattuneen sähköpalon vuoksi.

Sähköpalo syttyi lähikuntoutusosastolla loisteputkilampun osassa ja siitä muodostuneen savun vuoksi automaattinen palohälytinjärjestelmän antoi hälytyksen kello 23.05. Pian automaattihälytyksen jälkeen henkilökunta soitti varmistuspuhelun hätäkeskukseen havaittuaan voimistuvaa savua ja alkoi välittömästi evakuoida potilaita.

Lähikuntoutusosaston ja vastaanoton esimies Laura Partanen sai myös sisäisen ohjeistuksen mukaan henkilökunnalta ilmoituksen palosta ja lähti heti paikalle.

– Otin pojan mukaan auttamaan, mutta onneksi lisäapua ei tarvittu vaan työvuorossa olleet sairaanhoitaja Marja-Liisa Piili ja perushoitaja Merja Savolainen olivat jo evakuoineet välittömässä vaarassa olleet potilaat ja minä selvittelin heille Ruskahovista sijoituspaikkoja, jos emme pääse takaisin lähikuntoutusosastolle, kertoo Partanen.

Ensimmäisenä kakkua pääsi leikkaamaan Merja, vuoroaan odottavat Marja-Liisa ja Laura.

Työvuorossa olleita hoitajia ja heidän esimiestään muistettiin 1.8. järjestetyssä kahvitilaisuudessa, johon tervehdyksen toivat Essoten turvallisuuspäällikkö Jukka Aho ja Etelä-Savon Pelastuslaitoksen palomestari Eero Aho.

Puheessaan Jukka Aho kiitti Mäntyharjun hyvinvointikeskuksen esimiehiä aktiivisesta otteesta turvallisuusasioissa, jonka vuoksi myös henkilöstön osallistuminen Hoitolaitoksen paloturvallisuuskoulutuksiin on ollut erittäin hyvä. Opit otetaan vastaan ja tositilanteessa osataan toimia.

– Henkilökunta toimi erittäin ripeästi ja oikeaoppisesti. Etelä-Savon Pelastuslaitoksen yksiköistä saapui ensimmäisenä paikalle Mäntyharjun oma yksikkö ja se totesi hetken päästä, että ei ole palon leviämisen vaaraa ja että tuuletuksen jälkeen potilaat voivat palata takaisin, kertoo Aho.

Myös palomestari Eero Aho kiitti henkilökuntaa oikeaoppisesta ja tehokkaasta toiminnasta. Pelastuslaitoksen kiitoksina Aho toi kaikille kolmelle ensisammuttimet sekä Kiitos -laatan, joka muistuttaa tästä hyvin tehdystä pelastustehtävästä ja pelastustaitojen tärkeydestä.

Palomestari Eero Aho ojentaa Etelä-Savon pelastuslaitoksen kiitoksena jokaiselle Oiva Toikan suunnitteleman Phoenix-ensisammuttimen.

Essoten valtuuston puheenjohtajan ominaisuudessa Eero Aho toi myös kuntayhtymän johtaja Risto Kortelaisen kiitokset ja terveiset palkitsemistilaisuuteen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *