Arkkiatri Risto Pelkonen ja kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen leikkasivat avajaisnauhan Perhetalon aulassa.

Mikkelin Perhetalo ja Kuuma sairaala vihittiin käyttöön

Mikkelin Perhetalon ja Kuuman sairaalan vihkijäisjuhlaa vietettiin perjantaina 5.7. Vihkijäisohjelma alkoi Perhetalon aulassa arkkiatri Risto Pelkosen ja kuntayhtymän johtaja Risto Kortelaisen toimesta avajaisnauhan leikkaamisella.

Tervehdyksessään arkkiatri Risto Pelkonen onnitteli Mikkelin keskussairaalaa synnytysten poikkeusluvan jatkumisesta ja toivoi, että koko Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen Perhetalo pystyy antamaan yhtä hyvää palvelua kuin mitä tilat ja niissä oleva taide edustavat.

Arkkiatri Risto Pelkonen piti juhlassa vaikuttavan puheen.

Arkkiatri Risto Pelkosen tervehdys, Mikkelin Perhetalo 5.7.2019.

Kunnioitettu isäntäväki, arvoisat naiset ja miehet rakentamisen ja taiteen mestarit. Luovuuden ilossa, hyvän elämän asialla perheen parhaaksi. Uuden elämän ihmeessä. Nuorten kasvua tukemassa. Sydämellinen kiitos, että saan olla mukana tämän ainulaatuisen Perhetalon vihkiäisissä. Viestini on lyhyt. Ensimmäiseksi  haluan onnitella siitä, että Essotessa voidaan jatkaa synnytystoimintaa. Tämä on ministerin lahja. Sopivaan aikaan.

On sanottu, että me aikuiset olemme alkuasukkaita, mutta lapset ja nuoret löytöretkeilijöitä. Löytöretki alkaa perhepiirissä. Sieltä saadaan matkaeväät ja siellä etsitään kasvun suunta. Yhdessä. Aina ei olla yhdessä eikä elämä ole ehyttä. Silloin on vaarana eksyä turvalliselta polulta. Tässä kauniissa talossa on kakki kaikki se tieto, taito ja ymmärrys, jota tarvitaan perheen tukemiseksi ja nuoren ihmisen ohjaamiseksi kasvu-uralle. Toista samanlaista ei ole koko maassa. Tuskin koko maailmassakaan. Olkaa onnelliset.

Vielä tahdon sanoa sen, ettei taide ole pelkkä koristus. Vaan hiljaista estetiikkaa ja auttamiseen sisältyvää inhimillisyyttä, toivon viesti. Ja voiman lähde henkilökunnalle.

Koko lääkärinkunnan puolesta esitän sydämelliset onnittelut tämän upean uusia ajatuksia herättävän ja totunnaisia rajoja rikkovan taideteoksen luomisesta etelä-savolaisten perheiden ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.


Juhlapuheen piti Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki, joka on ollut sairaalakampusta uudistavan ESPER-hankkeen äiti-hahmo. Myllymäki työskenteli Etelä-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärinä vuosina 2014 -2016, jolloin tilojen ja toimintojen uudistamista suunniteltiin.

Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki piti juhlapuheen.

Puheessaan Myllymäki viittasi sairaalakampuksen mielenkiintoiseen historiaan aina Kymenkartanon lääninlasaretin ajoilta. Nyt sairaala on saanut ajanmukaiset tilat ja pystyy antamaan korkeatasoisia sosiaali- ja terveyspalveluja alueen asukkaille ja monille kausiasukkaille.

Lue Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäen puhe 5.7.2019

Sairaalapastori Maija Haaparanta siunasi uudet tilat käyttöön.

Uudet tilat siunattiin käyttöön keskussairaalan oman sairaalapastorin Maija Haaparannan toimesta. Sen jälkeen oli vapaan sanan aika. Tervehdyksen toivat Perhetalon pääurakoitsijan Suutarinen Oy:n Markus Suutarinen, Kuuman sairaalan pääurakoitsijan Lujatalo Oy:n Heikki Jalkanen, rakennuttajayrityksen Suomen Controllteam Oy:n Olli Tirkkonen, kansanedustaja Niina Malm, aluehallintoylilääkäri Marja Kuronen sekä lääkintöneuvos Timo Keistinen.

Ylilääkäri Kuronen muistutti puheessaan, että myös psykiatrisille potilaille pitää vihdoin saada asianmukaiset tilat muun sairaalan yhteydessä ja hän toivoi, että tilat tulevat olemaan yhtä hyvät ja kauniit kuin nyt valmistuneet tilat.

Vihkijäisjuhla jatkui musiikkiesitysten ja pienen tarjoilun jälkeen sairaalan auditoriossa juhlaseminaarissa, jossa sairaalan historiaa esittelivät yli-insinööri Juhani Nummela ja arkkitehti Kirsti Kovanen. Essoten uudistuneista palveluista kertoivat va. terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä ja perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Satu Auvinen ja Esper-hankkeen taiteen tarinasta taidekoordinaattori Riitta Moisander.

Juhlaseminaarissa sairaalan historiasta kertoivat yli-insinööri Juhani Nummela ja arkkitehti Kirsti Kovanen.

– Ikimuistoiseen vihkijäisjuhlaan osallistui n. 100 henkilöä. Kaikki olivat silminnähden tyytyväisiä näkemäänsä ja kokemaansa, kertoo hankejohtaja Pirjo Syväoja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *