Hymyä työpäivään! Kolmosryhmän jäsenet Aija Laasonen, Jaana Ravolainen, Leena Korhonen, Päivi Yrjönen, Päivi Valkonen, Sari Hokkanen ja Katja Mattila. Kuva: Antti Kääriäinen

Esimiehet näyttävät esimerkkiä työhyvinvoinnin edistämisessä

Esimiesverstaassa työhyvinvointi nousuun -työpajat on käyty ryhmien 1- 3 osalta. Työpajojen tarkoitus on tukea osallistujien keskinäistä verkostoitumista ja työhyvinvoinnin johtamista. Erityisesti vertaistuki ja opitut työhyvinvoinnin johtamisen työkalut saivat osallistujilta kiitosta.

Kolmosryhmä päätti työpajatyöskentelyn kesäkuun alkupuolella.

– Työpajoissa pääsi tutustumaan eri alojen kollegoihin. Lisäksi pajoissa sai keskittyä esimiehen oman työn sisältöön yhdessä kollegoiden kanssa. Sekä tuttujen että ennestään tuntemattomien vertaistuki ja ryhmätyöskentelyyn keskittyminen tukivat myös omaa hyvinvointia. Koulutus tarjosi hyviä työkaluja työhyvinvoinnin johtamiseen ja arjen esimiestyöhön, kertovat kaikkiin kolmeen työpajaan osallistuneet Aija Laasonen, Jaana Ravolainen, Leena Korhonen, Päivi Yrjönen, Päivi Valkonen, Sari Hokkanen ja Katja Mattila.

Keskeisiä periaatteita Esimiesverstaan toteutuksessa ovat jatkuvuus ja osallistava työskentelytapa: työpajoja ja muita tapaamisia on useita vuoden aikana, jotta osallistujat ehtivät perehtyä käsiteltäviin teemoihin mahdollisimman syvällisesti. Riittävä osallistaminen ja ajankäyttö ovat uuden oppimisen edellytyksiä.

– Työpajoissa opittavien menetelmien lähtökohdat tulevat suurelta osin suomalaislähtöisestä tutkimus- ja kehittämistraditiosta, kehittävästä työntutkimuksesta. Menetelmien omaksuminen edellyttää niiden kokeilua ja soveltamista omaan työyksikköön ja esimiestyöhön; jonkin verran vaivannäköä ja aikaa, mutta palkitsevat arjen työssä, kertoo työpajoja vetävä Tuula Syrjälä Vervestä. Verve on valtakunnallinen työelämän asiantuntijayritys, joka tuottaa Esimiesverstaan valmennuskokonaisuuden.

Kolmosryhmän osallistujat kertovatkin, että työpajat olivat sijoitus omaan esimiestyöhön. Opiskeltavien asioiden työstämiseen oli varattu riittävästi aikaa, mikä koettiin hyvänä.

– Työpajat olivat tavallaan itsensä likoon laittamista: tehokas oppiminen edellytti omaa aktiivisuutta. Aikaa oli varattu myös ajatustyöhön, mikä oli tervetullutta arjen työkiireiden keskellä. Lisäksi kolmen työpajan aikana ehdittiin tulla hyvin tutuiksi. Kolmannessa pajassa oltiin jo hyvin tuttuja keskenään ja viimeinen paja olikin kaikista antoisin. Hyvä ryhmä ja kouluttaja mahdollistivat rennon ja turvallisen ympäristön yhteiselle keskustelulle. Esimiesverstas on hyvä tilaisuus verkostoitua esimiesten kesken alasta ja ammattiryhmästä riippumatta. Suosittelemme työpajoja kaikille esimiestyötä tekeville, osallistujat kertovat.

Verstas jää heinäkuun ajaksi ansaitulle kesätauolle ja työpajat alkavat pyöriä jälleen elokuussa. Syksyllä jatketaan voimakkaasti työhyvinvointiteeman parissa.

– Ryhmässä neljä on vielä muutama paikka jäljellä. Ryhmään viisi tarvitaan lisää osallistujia, joten kannustamme ilmoittautumaan erityisesti vitosryhmään! Osa ei ehtinyt keväällä osallistua kaikkiin pajoihin, joten selvitämme myös mahdollisuutta korvata puuttuvan pajan syksyllä, kertoo hankkeen toteutuksesta vastaava Harri Karttunen.

Työpajojen lisäksi järjestämme keskiviikkona 11.9.2019 kaikille esimiehille suunnatun koulutus- ja infoiltapäivän, jonka teemoja ovat esimiehen tuki, tiedonsaanti ja työhyvinvoinnin johtaminen Essotessa. Ohjelma tarkentuu myöhemmin, mutta merkkaa päivä jo kalenteriin.

Esimiesverstaassa työhyvinvointi nousuun – työpajojen aikataulu löytyy ja ilmoittautuminen onnistuu alueellisesta koulutuskalenterista.

Lisätietoja

Harri Karttunen
hankekoordinaattori
040 359 8450
harri.karttunen [at] essote.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *