Jaksohoito Kyyhkylässä vietettiin 11.6.2019 avoimia ovia kepparikisojen ja vohvelitarjoilun merkeissä

Kepparikisat piristivät jaksohoidon kesäjuhlia

Mikkelin jaksohoidossa Kyyhkylän piha-alueella pidettiin 11.6.iloiset kesäjuhlat. Tilaisuuden kohokohdaksi nousi lasten keppihevoskisa, joka toi iloa ikääntyneen arkeen.

Kepparikisat oli jaettu ratojen mukaan eri sarjoihin, jotka osallistujat saivat itse valita. Ja jos oma keppari ei lähtenyt mukaan, sai paikanpäältä vielä halukkaat lainata hevosta.

Keppihevoskisasta sekä niiden puitteista vastasivat kesälomalla olevat koululaiset Vilja ja Wenla Kohvakka, Anniina Kohvakka sekä Senni ja Sara Kuitunen, jotka ovat itsekin innokkaita keppariharrastajia. Lapsia kaiken kaikkiaan oli saapunut paikalle pitkälle toistakymmentä.

Piha-alue oli rakennettu keppariteeman mukaisesti keppariesteradalla sekä kouluratsastuskentällä, heinäpaaleilla ja maitotonkilla. Ja tietenkin keppareilla oli myös omat ruokailupaikat. Kisoihin ilmoittauduttiin omalla pisteellään.

– Tapahtuman järjestämisessä mukana olleille kepparitytöille päivä oli ennakkoon jo hyvin jännittävä. Ratojen, musiikin ja rekvisiitan suunnittelu vaati paljon pohdintaa ja harjoittelua, paljastaa yksikön esimies Eija Piispa Essoten jaksohoidosta.

Tytöt saapuivat jaksohoidon pihalle jo aamupäivästä rakentelemaan ratoja ja harjoittelemaan ratsastusta. Sitä oli myös talon asukkaiden mukava seurata päivän mittaan. Päivänpäätteeksi tytöt totesivat, että päivä oli ”Aivan loistava ja täydellisesti onnistunut”.

Räsymatoilla sai viettää piknikiä

Keppihevoskilpailujen lomassa paistettiin vohveleita ja niitä herkuteltiin kahvin ja mehun kera. Vohvelikahvit maistuivat kaikille mukavassa ilta-auringossa kepparikisaa katsellessa.

Pihalle levitetyillä räsymatoilla sai viettää piknikkiä.

– Juhlan tavoitteena oli iloinen kesän juhla ja hyvinvointia kaikille. Tämä tavoite toteutui sataprosenttisesti, Piispa sanoo.

Tilaisuudesta tuli iloista osallistamista ja yhteisöllistä yhdessä olemista kaiken ikäisten kesken. Osallistujia oli vauvasta vaariin sanan mitä konkreettisimmassa merkityksessä: nuorin juhlijoista oli neljä kuukautta ja vanhin 100-vuotias.

Kesäjuhlaan oli kutsuttu asiakkaiden perheitä, läheisiä ja omaishoidon verkoston asiantuntijoita Omatorilta. Juhliin osallistui kaikkiaan kuutisenkymmentä henkilöä ja meno oli sen mukainen. Iltapäivä täyttyi iloisesta puheensorinasta ja yhdessäolosta. Ja ilma todella suosi juhlijoita.

Mukana oli myös Muisti ry:stä toiminnanjohtaja Hanna Kuitunen ja Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:stä toiminnanjohtaja Maarit Väisänen sekä omaistoiminnan ohjaaja Emmi Sorjonen.

– Tällaisia tapahtumia pitäisi olla yksiköissä enemmän. Parasta palautetta saatiin nuorelta kepparikisaan osallistujalta, kun hän innokkaasti kertoi: ”Tää oli mahtavaa! Mie olin ykkönen. Mie voitin ykköspalkinnon, niin kuin olin elilen ajatellut”, iloitsee Piispa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *