Kardiologit Markus Pelkonen ja Tapani Jerkkola seisovat kardiologeille tärkeän angiopöydän ääressä.
Kardiologit Markus Pelkonen ja Tapani Jerkkola seisovat kardiologeille tärkeän angiopöydän ääressä. Potilas makaa angiopöydällä, kun tehdään sepelvaltimoiden varjoainetoimenpiteitä.

Mikkelin keskussairaala aloittaa sydänsairauksien päivystyksen

Mikkelin keskussairaala aloittaa kesäkuussa sydän ja verisuonisairauksien päivystyksen. Essote on solminut päivystystä koskevan lisätyösopimuksen kardiologiensa kanssa.

Kardiologisen päivystyksen myötä Mikkelin keskussairaalan erikoissairaanhoidon päivystystoiminta on laajempaa kuin monessa ns. laajan päivystyksen sairaalassa.

– Sydän ja verisuonisairaiden potilasturvallisuuden taso nousee Essoten alueella merkittävästi. Vältämme monen vaikeasti sairaan pitkän kuljetuksen muihin hoitopaikkoihin. Tämä pelastaa ihmishenkiä ja vähentää merkittävästi pysyvien vaurioiden syntyä, kertoo kardiologian ylilääkäri Tapani Jerkkola.

Päivystyksen aloittamisen mahdollisti Mikkelin keskussairaalan kohentuva kardiologien määrä ja kardiologien oma tahtotila vahvan keskussairaalapäivystyksen pitämisestä. Syksystä lähtien keskussairaalassa on neljä sydänsairauksiin perehtynyttä lääkäriä.

– Talon sisäisellä sopimuksella taataan ainakin osalle viikosta täysi kardiologinen päivystys, jota pyritään jatkossa laajentamaan koskemaan koko viikkoa. Pystymme omalla kardiologien työpanoksella kattamaan hyvin merkittävän osan näistä vaikeasti ja akuutisti sairastuneista potilaista, kertoo sisätautien vt. ylilääkäri Jori Nousiainen.

– Vähänkin pidemmällä aikavälillä tästä on tulossa merkittävät kustannussäästöt, kun voimme hoitaa potilaat nopeasti omassa sairaalassa. Kaikkien säästötoimien ei tarvitse olla palvelujen heikennyksiä. Teemme jatkuvasti myös näitä kehittämistoimenpiteitä. Kardiologisen päivystyksen aloittaminen on esimerkki siitä, että mitä paremmin pystymme työmme tekemään sitä kustannusvaikuttavampaa se on, iloitsee vs. terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä.

Lisätietoja

Santeri Seppälä
Terveyspalvelujen vt. johtaja
Essote
santeri.seppala [at] essote.fi
040 359 6934

Tapani Jerkkola
Kardiologian ylilääkäri
Essote
tapani.Jerkkola [at] essote.fi
0443516375

Jori Nousiainen
Sisätautien vt. ylilääkäri
Essote
jori.nousiainen [at] essote.fi
040 359 6924

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.