Marjo Laine ja Hannele Vitikainen sammuttivat tulipalon ripeästi. Palomestari Eero Aho (vas.) toi pelastuslaitoksen kylpypyyhkeet kiitokseksi. Turvallisuuspäällikkö Jukka Aho kiitti oppikirjamaisesta toiminnasta koko työvuoroa.

Essote muisti tulipalon sammuttaneita

Essote ja Etelä-Savon pelastuslaitos ovat muistaneet koko Hirvensalmen palvelukeskuksen työvuoroa, joka sammutti tulipalon (21.1.). Turvallisuuspäällikkö Jukka Aho kuvailee vuoron toimintaa ”ripeäksi ja oppikirjamaiseksi toiminnaksi”.

Tuli sai alkunsa palvelukeskuksen yhden osan, Antinkodin, asiakkaan ryijyyn sijoitetusta valaisimesta, jossa oli parikymmentä pientä lamppua. Palon sammuttivat ripein ottein sairaanhoitaja Hannele Vitikainen ja lähihoitaja Marjo Laine.

Samaan aikaan muut vuorossa olleet työntekijät evakuoivat seitsemän asukasta ja suojasivat muita palvelukeskuksen asiakkaita. Muut vuorossa työskennelleet olivat Sari Tiihonen, Kirsti Kilkki, Kylli Varik, Sirpa Väänänen, Eila-Marja Huotari, Erja Leppänen, Ronja Marttinen ja Riikka Lång.

– Olimme harjoitelleet näitä tilanteita viimeksi pari viikkoa ennen paloa ja sitä ennen noin kahden kuukauden välein, paljastaa turvallisuuspäällikkö Jukka Aho.

Kyseisenä päivänä päivystävänä palomestarina toiminut Eero Aho toi Pelastuslaitoksen kylpypyyhkeitä ja varautumislamppuja kiitokseksi. Pelastuslaitokselle jäi vain vähän tehtävää hyvän alkusammutuksen jälkeen.

Essoten valtuuston puheenjohtajan ominaisuudessa Eero Aho toi myös kuntayhtymän johtaja Risto Kortelaisen kiitokset ja terveiset palkitsemistilaisuuteen. Kuntayhtymä tarjosi pienessä muistamistilaisuudessa kakkukahvit koko henkilökunnalle.

– Asiakkaat ovat päässeet palaamaan lukuun ottamatta tapahtuman huoneiston asukasta. Omaiset ovat olleet hyvin huojentuneita, ettei käynyt pahemmin ja että näin nopeasti päästiin palaamaan, kertoo palveluesimies Leena Torniainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.