Valokuva sijaitsee nyt ESPER-hankkeen taideteosjemmassa ja sille etsitään uutta näyttävää paikkaa.

Mannerheimkin etsii uusia tiloja

Taide kannattaa huomioida yksikköjen muuttojen yhteydessä.

Marsalkka Mannerheimin antoi omakätisesti signeeratun valokuvan kiitokseksi Mikkelin sotasairaalan keskuksen neideille 29.4.1944. ESPER-hankkeen työmaiden edetessä Essoten puhelinpäivystäjien tiloihin kävi taidekoordinaattori Heidi Huovinen hakemassa (27.8.) marsalkan kiitoslahjan puhelinvaihteen henkilökunnan pyynnöstä. Heillä ei ollut taululle tiedossa uutta sijoituspaikkaa.

Valokuva sijaitsee nyt ESPER-hankkeen taideteosjemmassa ja sille etsitään uutta näyttävää paikkaa.

Mannerheimin teksti taulun takaa on syytä tuoda myös esille.

– Teos on arvokas ja se kannattaa sijoittaa vitriiniin nähtäville. Mannerheimin teksti taulun takaa on syytä tuoda myös esille. Pohdimme, olisiko järkevää sijoittaa kuva ihan pääaulaan, jolloin sairaala kuuluisi Mikkelin Mannerheim-aiheiseen sotahistoriaketjuun, miettii ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Taidekoordinaattorit tulevat sijoittamaan teoksia uudelleen. Huovinen kehottaa kysymään heiltä neuvoa muuttojen yhteydessä.

– Essote omistaa yllättävän arvokkaitakin teoksia, joita tulisi käsitellä varoen ja pohtia myös niiden kohtalo muuttojen yhteydessä. Onko kyseessä väliaikainen muutto vai lopullinen? Onko teokselle luonteva sijoituspaikka tai erityistä tunnearvoa yksikön henkilökunnalle? Neuvoa teosten siirtoon ja sijoitteluun muuttojen yhteydessä voi kysyä taidekoordinaattoreilta, minulta ja Riitta Moisanderilta, Huovinen vinkkaa.

Taidekoordinaattorit sijoittavat nykyistä taidetta uusien taideteosten kanssa uusiin tiloihin ja luovat näin uusia teoskokonaisuuksia. Tästä on yksi esimerkki taiteilija Antti Sajaniemen teokset, jotka kehystettiin uudelleen ja sijoitettiin keskussairaalan uudistettuun B-osaan. Aiemmin työt olivat hajallaan eri puolilla kuntayhtymän tiloja sijoitettuna erilleen keskussairaalan ja Moision tiloihin.

Antti Sajaniemen teokset sijoitettiin yhdeksi näyttelykokonaisuudeksi.

Teokset haluttiin sijoittaa yhdeksi kokonaisuudeksi. Niissä toistuvat myös B-osan uuden värimaailman sävyt.

Lisätietoja
Heidi Huovinen
Taidekoordinaattori, ESPER-hanke
heidi.huovinen(at)gmail.com

Riitta Moisander
Taidekoordinaattori, ESPER-hanke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *