Röntgenhoitajat Edla Haapanen ja Kati Paarma.

Liikunnasta lisää työkykyä

Kuvantamisen röntgenhoitajat Kati Paarma ja Edla Haapanen ovat ideoineet ja toteuttaneet Mikkelin keskussairaalan Kuvantamisen yksikköön liikuntasuunnitelman.

Suunnitelman tarkoituksena on innostaa Kuvantamisen henkilökuntaa huolehtimaan fyysisestä kunnostaan ja edistää työssäjaksamista taukojumpan ja kehonhuollon avulla.

– Liikuntasuunnitelman teko lähti liikkeelle kolme kuukautta sitten opiskeluuni liittyen. Lähtökohtana oli työyksikössä kootut yleiset tavoitteet vuodelle 2018. Tavoitteisiin oli kirjattu myös liikunnallisia ja oman kunnon parantamiseen liittyviä asioita. Siitä saimme lopullisen idean liikuntasuunnitelman tekoon ja laadin projektisuunnitelman, sanoo Edla Haapanen.

Liikuntasuunnitelma pitää sisällään mm. taukoliikuntaohjeita, liikuntavälineiden käytön opastusta, vapaa-ajalla tapahtuvaa liikuntaa sekä tiedottamista erilaisista liikuntatapahtumista.

– Työyksikköön hankittiin matalankynnyksen kehonhuolto- ja jumppavälineitä, kuten kuminauhoja ja Lacrosse-hierontapalloja sekä leuanvetotanko ja siihen vastuskuminauha. Välineet ovat kaikkien käytettävissä milloin tahansa muutaman minuutin taukojumppaan. Röntgenhoitajan työssä fyysinen kunto on tärkeää, sillä teemme paljon potilassiirtoja, kertoo Kati Paarma.

Lacrosse-pallot poistaa lihasjumit.
Edla Haapanen näyttää kuinka Lacorsse-pallolla hierotaan selkää.

– Meillä on myös käynnistymässä ”Kuvantamisen Kuntokerho”, joka kokoontuu työajan ulkopuolella. Suunnitelmissa on käydä lenkillä, jumpata ja ulkoilla Mikkelin seudun retkeilyreiteillä. Ilmoitustaululla kerrotaan mitä ollaan tekemässä ja missä, mukaan saa tulla silloin kun itselle sopii. Syksyllä meille on tulossa ohjattua jumppaa Lacrosse-hierontapalloilla ja kuminauhoilla, iloitsee Haapanen.

Kesäksi on järjestetty leuanvetokisa.
Viestintäsuunittelija Antti Kääriäinen innostui kokeilemaan leuanvetoa vastuskuminauhan avustamana.

– Olemme todella innostuneita työhyvinvoinnin ja yhdessä tekemisen kehittämisessä, ja erityisen iloisia siitä, että olemme saaneet esimiesten täyden tuen sekä työkaverit mukaan taukojumppaamaan. Pienellä rahallisella panostuksella olemme saaneet paljon aikaan. Tätä mallia saa vapaasti ottaa käyttöön muissakin Essoten yksiköissä ja toimipisteissä ja meiltä voi kysyä lisätietoja kuinka pääsee alkuun, sanovat Edla ja Kati.

– Ihania innoittajia, huikkaa työkaveri taustalta.

Lisätietoja

Edla Haapanen
edla.haapanen [at] essote.fi

Kati Paarma
kati.paarma [at] essote.fi

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *