Työpaja lapset ja nuoret maaliskuussa 2018

Kulttuuri edistää hyvinvointia – kommentoi suunnitelmaluonnosta

Taide ja kulttuuri lisäävät tutkitusti kaikenikäisten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia. Mutta miten taataan, että taide ja kulttuuri ovat saatavilla Etelä-Savon jokaisen asukkaan hyvinvoinnin tueksi riippumatta asuinpaikasta ja elämäntilanteesta?

Ja kenen tehtävä on rahoittaa terveyttä ja hyvinvointia edistävät kulttuuripalvelut uudessa maakunnassa vuonna 2020? Etelä-Savossa valmistaudutaan sote- ja maakuntauudistukseen myös kulttuurihyvinvoinnin näkökulmasta.

– Maakunnassa tehdään parhaillaan alueellista kulttuurihyvinvointisuunnitelmaa, jossa pyritään löytämään uudenlaisia ratkaisuja osallisuutta, terveyttä, hyvinvointia ja kuntoutumista edistävän kulttuuritoiminnan organisointiin ja rahoittamiseen vuosille 2019 -2021. Kulttuurihyvinvointisuunnitelma on ohjaava asiakirja, joka osaltaan toimeenpanee Etelä-Savon maakuntaohjelmaa ja edistää alueellisen hyvinvointisuunnitelman tavoitteita kulttuurin keinoin, kertoo Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Savoon -hankkeen koordinaattori Taru Tähti.

Kulttuurihyvinvointisuunnitelma laaditaan osana maakuntaliiton koordinoimaa Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Savoon -hanketta. Laastarissa aiemmin esitellyt ArtEssote- sekä Ilopillereitä ja kulttuurin kipinöitä -hankkeet ovat osa Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Savoon -hankekokonaisuutta ja myös niistä kootaan hyviä käytäntöjä mukaan kulttuurihyvinvointisuunnitelmaan.

– Suunnitelmaa on tehty syksystä 2017 lähtien useissa työryhmissä ja työpajoissa, joihin on toukokuuhun 2018 mennessä osallistunut noin 250 eteläsavolaista. Essotesta on ollut mukana muun muassa terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen, etsivän nuorisotyön, vanhus- ja vammaispalveluiden, mielenterveys- ja päihdetyön sekä Mikkelin keskussairaalan rakentamishankkeen ammattilaisia, sanoo Tähti.

Materiaalia erityisen tuen työpajasta maaliskuussa 2018

Suunnitelmaluonnos on nyt kaikkien kiinnostuneiden kommentoitavana 3.8.2018 asti. Kerro sinäkin näkemyksesi, mihin suuntaan Etelä-Savoa tulisi kehittää kulttuurin ja hyvinvoinnin saralla! Vastanneiden kesken arvotaan pieniä palkintoja! Kommentoi kulttuurihyvinvointisuunnitelmaa 

Lue lisää hankkeesta

 

 

 

Lisätietoja

Taru Tähti
koordinaattori
Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Savoon -hanke
Etelä-Savon maakuntaliitto
040 7043861
taru.tahti [at] esavo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *