Fyysikot Juuso Honkanen ja Jari Heikkinen soittavat esiin "Salat vaivojen".

Salat vaivojen paljastuvat fysiologian videolla

Kliinisen fysiologian yksikkö on tehnyt toimintansa esittelyksi musiikkivideon.

”Salat vaivojen” tarttuu helposti korvamadoksi ja vahvalla itseironialla ja huumorilla maustetun videon kestää katsoa useampaankin kertaan. Videolla pistävät personaansa peliin erityisesti Mikkelin keskussairaalan fyysikot Juuso Honkanen ja Jari Heikkinen.

KATSO VIDEO ”SALAT VAIVOJEN”

Heikkinen on lääketieteellisen fysiikan ylifyysikko ja ”keskussairaalan oman yhtyeen” SEKOn laulaja. Erikoistuvana fyysikkona työskentelevällä Honkasella on puolestaan vahva musiikillinen tausta raskasta rokkia soittavan kuopiolaisen Thermate-yhtyeen kitaristina ja yhtenä sen musiikin säveltäjistä.

Idea lähti liikkeelle, kun terveydenhuollon tukipalvelujen päällikkö Jussi Aarnio haastoi vuoden ensimmäisellä osastotunnilla kaikki tekemään jotain virkistystä yksikön nettisivuille. Osastonhoitaja Kati Nieminen vinkkasi, että fyysikot Juuso ja Jari tekevät jotain musiikkia.

– Siitä innostuttiin. Juuso sävelsi ja soitti kotistudiossaan musiikin ja minä kirjoitin sanat ja laulumelodian, jonka sitten lauloin omassa kotistudiossani Juuson tekemän pohjan päälle. Sitten Juuso sovitti ja masteroi nauhan kotistudiossaan, Heikkinen kertoo.

Heikkinen puolestaan kuvasi videon kliinisen fysiologian yksikössä muun henkilökunnan suosiollisella avustuksella.  Honkanen ohjasi sekä editoi videon kotonaan valmiiksi paketiksi.

Teksti: Jouni Vauhkonen

Yksi kommentti “Salat vaivojen paljastuvat fysiologian videolla

  1. ”Salat vaivojen paljastuvat” -video on hieno esitys. Kiitokset tekijöille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *