Palkitut - puhu hyvää selän takana Essote
Kaikki mainintoja saaneet palkittiin kunniakirjalla. Kuvassa osa palkituista: Päivi Janhunen, Assi Luukkonen, Kai Kellman, Minna Nissinen, Sirkka Karhu, Juuli Pulkkinen, Tarja Hokkanen ja Arja Juntunen.

Kun työkaverit puhuivat pelkkää hyvää selän takana

Essote ilmoitti saatavilla olevasta tyhy-tuuppareiden valmennuksesta, joka toteutettiin syksyllä 2017. Tavoitteena oli saada työyhteisöihin tyhy-tuuppareita/hyvän työelämän agentteja, jotka vievät työelämän laatutietoutta ja pieniä kehityshankkeita eteenpäin omassa organisaatiossa.

Tyhy-tuupparit toimivat myös työhyvinvointiagentteina edistäen työhyvinvointia ja työelämän laatua, ja sen myötä mm. työssä jaksamista erilaisin keinoin. Ko. valmennuksen pohjalta syntyi ajatus siitä, että miten jokainen voisi parantaa työhyvinvointia pienillä, arjessa helposti toteutettavissa olevilla asioilla. Erittäin helposti kiinnitetään huomiota negatiivisiin asioihin, jonka vuoksi ajatuskin on ”negatiivisesti virittynyt” ja kaiken näkee ongelmalähtöisesi.

– Olin huomannut omassa käytöksessäni, että negatiivisuus oli saanut valtaa ja oma positiivinen persoona oli ”hukkunut” kaiken alle. Päätin kokeilla itse, miten oma suhtautuminen asioihin muuttuu, kun ajattelee positiivisesti, eikä suostu katsomaan asioita ”negatiivisten lasien läpi”. Muutos oli merkittävä. Itsellä oli parempi mieli ja vaikeudetkin muuttuivat haasteiksi eikä kasvaneet ylitsepääsemättömiksi vuoriksi, sanoo asiakaspalvelupäällikkö Johanna Pulkkinen.

Valmennuksessa puhuttiin ”hyvän puhumisesta”, josta idea sitten lähti. Lanseerasimme Osastonsihteeripalveluihin kilpailun ”Ilmianna työtoverisi – puhu hyvää selän takana” -kampanjan. Ajatus oli ilmiantaa työtoveri, joka on yllättänyt positiivisesti asenteellaan, käytöksellään, hyvällä teolla tai muuten vain säteillyt positiivista energiaa työyhteisössä.

Tämähän ei tarkoita sitä, ettei ongelmista saa puhua, mutta huomattavasti helpompaa on ongelmia lähestyä ja ratkaisuun päästä, kun suhtautuminen ja oma vireystila on positiivinen, Pulkkinen tähdentää.
Osastonsihteeripalveluissa on 120 henkilöä Essote:n alueella, joten ”hyvän puhuminen” kattoi maantieteellisestikin ison alueen.

Pääpalkinto Kaj Kellmanille

Keskussairaalan auditoriossa pidettiin palkitsemistilaisuuden perjantaina 13.4., jossa pääpalkinto annettiin eniten henkilöstön ääniä saaneelle Kai Kellmanille, joka työskentelee vastaanottoalueella ns. kiertävänä osastonsihteerinä. Kellmanista oli sanottu mm. että hän on: ”Ahkera työntekijä, joka ei valita mistään, tekee työnsä ja lähtee kotiin. Ei juoruile. Hän on aina iloinen, hyväntuulinen, kohtelias, osaava, valmis auttamaan aina tarvittaessa, mukava pilke silmäkulmassa.”

Johanna Pulkkinen onnittelee Tarja Hokkasta
Asiakaspalvelupäällikkö Johanna Pulkkinen onnittelee osastonsihteeri Tarja Hokkasta. Osastonsihteeripalveluiden lähiesimies Marjo Paakki seuraa vierestä.

Hänen lisäkseen esimiehet valitsivat Juvan hyvinvointikeskuksesta Tuula Hämäläisen. ”Tuula on aina positiivinen, suhtautuu asiallisesti muutoksiin, antaa myös kritiikkiä, mutta keskustelevassa hengessä. Erittäin iloinen, hän on hyvän hengen luoja. Emäntä.”

Etukäteen oli informoitu myös, että ääniä antaneiden kesken arvotaan palkinto ja onnetar Paula Väisänen nosti Päivi Luntisen nimen palkinnon saajaksi. Nämä henkilöt saivat lahjaksi palan Mikkeliä eli ns. Kaupunki lahjaksi -lahjakortin.

Lisäksi kunniakirjoin palkittiin kaikki ilmiantoja saaneet: Tuija Kontinen, Lea Pöysti, Anu Pesonen, Sari Reinikainen, Lea Montonen, Päivi Janhunen, Minna Nissinen, Iina Kohvakka, Anne Liukkonen, Sirkka Karhu, Päivi Luntinen, Assi Luukkonen, Sirpa Vesalainen, Aila Hyyryläinen, Seija Järvi, Juuli Pulkkinen, Tarja Hokkanen, Arja Juntunen, Hannele Forselius, Riikka Heikkinen ja Nina Komppa.

– Kampanja ja palkitsemistilaisuus koettiin palautteen mukaan todella kivana, joten päätimme, ettei tämä jää meidän osalta tähän, vaan pyrimme jatkamaan hyvän puhumista ja tekemistä tänäkin vuonna. Katsotaan, mitä saamme tämän ympärille kehitettyä, kertoo Pulkkinen.
Lisätietoja

Johanna Pulkkinen
Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
asiakaspalvelupäällikkö
044 351 6637
johanna.pulkkinen(ät)essote.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *