Art Essoten pilotti toi sirkuksen Sairaalakouluun

Sairaalakoululla on käynnistetty sirkustoiminta yhtenä ArtEssote-pilottina. Toimintaa ohjaa Pikku ketun sirkuksen sirkustirehtööri Anna-Maija Muurinen ja toimintaa järjestetään Moision sairaalan liikuntasalissa kaikille sairaalakoulun oppilaille.

ArtEssote -hankkeessa testataan soveltavan ja esittävän taiteen muotoja osana Essoten palveluita. Hankkeessa on kartoitettu pilottikohteita ja kokeiluideoita yhteistyössä henkilökunnan ja eteläsavolaisten, eri taiteenalojen ammattilaisten kanssa. Hankkeessa mahdollistetaan kuusi erilaista taidekokeilua eri yksiköissä. Näistä sirkustaide yhteistyössä sairaalakoulun kanssa on yksi pilotti.

– Sairaalakoulun avoin ja innostunut vastaanotto pilotti-yhteistyölle ilahdutti meitä koordinaattoreita suuresti. Toivomme, että toiminnasta voisi seurata jatkuvaa yhteistyötä, kertoo taidekoordinaattori Heidi Huovinen.

– Oli mukava päästä mukaan ArtEssoten pilottiin, sirkustelu lasten kanssa on antoisaa. Olen toiminut sirkusalalla jo 90-luvulla ja Pikku ketun sirkuksen kautta ohjannut sirkustaitoja vuodesta 2001 lähtien, kertoo Anna-Maija Muurinen.

Anna-Maijan ohjauksessa niin isot kuin pienet ovat päässeet kokeilemaan akrobatiaa, jongleerausta ja erilaista tasapainoilutemppuja.

Anna-Maija Muurinen ja opettaja Terhi Saarelainen näyttävät mallia laatikkotempusta.

– Oppilaat ovat olleet todella innoissaan näistä sirkustunneista, suurimman suosion on saavuttanut ilmakeinu. Me opettajat olemme saaneet hyviä ideoita ohjata oppilaita pilotin jälkeen itse. Tosin ulkopuolinen ohjaaja saa oppilaat kyllä innostuman enemmän, sanoo opettaja Terhi Saarelainen.

Lisätietoja

Heidi Huovinen
taidekoordinaattori
ESPER-hanke, Essote
050 577 9618
heidi.huovinen [at] gmail.com

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *