Turvalonkeroita olivat vastaanottamassa idean alullepanijat apulaisosastonhoitaja Marjo Santa, apulaisosastonhoitaja Hilkka Kokkonen ja osastonhoitaja Satu Pulkkinen.

Mikkelin keskussairaalan aikuispotilaat saivat turvalonkeroita

Muun muassa muistisairautta sairastavat potilaat saivat virkattuja turvalonkeroita Mikkelin keskussairaalassa.

Mikkelin Maanpuolustusnaiset ry vastasivat Essoten Facebook-haasteeseen ja virkkasivat Suomen 100-vuotisjuhlan hengessä 60 turvalonkeroa ja luovuttivat ne keskussairaalan vuodeosastoille 24, 26 ja 34.Yhdistyksen jäsenet luovuttivat lonkerot 29.11.

Turvalonkerot ovat tuttu juttu keskoslasten hoidossa, mutta kokemuksen mukaan ne auttavat myös muistisairaita. Hoitamiseen tarvittavat välineet, tippaletkut ym. jäävät rauhaan, kun käsissä on muuta hypisteltävää.

Turvalonkero lähikuvassa.

– Esitimme itse haasteen Essoten Facebook-sivuilla syyskuussa. Halusimme haastaa ihmiset virkkaamaan turvalonkeroita myös aikuispotilaille, neurologisille potilaille, muistisairaille ja ikä-ihmisille. Virkkausohjeen ja mallilonkeroiden virkkaamiseen saimme apua silmäyksikön osastonsihteeri Tiina Martikaiselta. Hän laati pyynnöstämme virkkausohjeen, jonka jaoimme kuvan kera, kertoo osastonhoitaja Satu Pulkkinen.

Turvalonkerot annetaan potilaille henkilökohtaisiksi. Ne lähtevät potilaiden mukana kotiin tai jatkohoitopaikkaan. Turvalonkeroiden tarve on jatkuva.

– Turvalonkeroiden virkkaustalkoisiin osallistui yhdistyksestämme ahkeria asiaan vihkiytyneitä jäsentä. Olemme panostaneet Suomi100 juhlavuoden kunniaksi yhdistyksen toiminnassa erityisesti hyväntekeväisyyteen ja ennen virkkaustalkoita sidoimme sankarivainajien haudoille itsenäisyyspäivänä laskettavia seppeleitä, kertoo Mikkelin Maanpuolustusnaisten puheenjohtaja Eeva Tammisto.

– Osastoilla on ollut jo muutamia lonkeroita mm. hoitajien itsensä tekeminä ja muutaman kappaleen lahjoituksina ja niitä on hyvällä menestyksellä annettu potilaille. Tämä maanpuolustusnaisten lahjoitus on tähänastisista laajin, kiittelee Pulkkinen.

Mikkelin Maanpuolustusnaiset ry on itsenäinen, puolueisiin sitoutumaton, naisten vapaaehtoinen maanpuolustusjärjestö.

 

Lisätietoja

Satu Pulkkinen
osastonhoitaja konservatiivisten alojen osastotiimi (24, 26 ja 34)
040 359 7096
etunimi.sukunimi [at] essote.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *