Omaishoitajat saavat turvakortin.

OSSIssa talkoiltiin omaishoitajille kirjeet – turvakortti mukaan

Kaikki Essoten tiedossa olevat omaishoitajat saavat kirjeen. OSSI-keskuksessa järjestettiin talkoot, joissa postitettiin tietoa omaishoitoperheille suunnatuista palveluista.

Talkoolaiset ahertavat. Kuvassa vasemmalta lähtien Essoten omaishoidon tuen ja OSSI-hankeen Irene Rämö, Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n Maarit Väisänen, Essoten omaishoidon tuen Sirpa Lepistö ja OSSI-hankkeen Jaana Koinsaari.

Kirjeen mukana omaishoitajat saavat ns. turvakortin. Lompakkoon kätevästi mahtuvan kortin taakse omaishoitaja voi kirjoittaa yhteystiedot hätätilanteen varalta.

Turvakorttia kehotetaan pitämään aina mukana, jolloin hätä- tai onnettomuustilanteessa omaishoitaja tunnistetaan.

– Näin vältetään tilanteet, joissa omaishoidettava jäisi ilman hoitoa. Essoten henkilökunnan on hyvä laittaa omaishoitajien turvakortti muistiin, jotta omaishoitaja osataan tunnistaa esimerkiksi onnettomuustilanteessa, suosittelee OSSI-hankkeen hankepäällikkö Jaana Koinsaari.

Turvakortteja on ollut aiemmin eri yhdistyksillä ja järjestöillä. Essoten asiakkailta on tullut palautetta, että kortti olisi hyvä olla kaikille omaishoitajille riippumatta yhdistysten jäsenyyksistä. Myös uudet omaishoitajat saavat vastaisuudessa omaishoitajakortin Essotelta.

Talkoissa kirjeitä postittivat OSSI omais- ja perhehoidon keskuksessa Mikonkatu 5:ssä yhteistyöllä Essoten omaishoidon tuki, Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n ja OSSI-hanke.

Turvakortin taakse saa yhteystiedot.

Tietoa omaishoitajien palveluista

Kirje sisältää tietoa omaishoitoperheille suunnatuista palveluista ja myös yhteystietoja on päivitetty.

– Esimerkiksi Mikkelin alueen omaishoidon tuen porukka on kasvanut ja uusia palveluohjaajia on tullut mukaan remmiin. Heidän vastuualueensa jakautuu kotihoidon aluejaon mukaisesti, Koinsaari kertoo..

Lisäksi alle 18-vuotiaiden omaishoitoperheille sekä kehitysvammaisten ja vaikeasti vammaisten omaishoitoperheille on omat palveluohjaajat.

Valtakunnallista omaishoitajien viikkoa vietetään 26.11-3.12.2017

2 kommenttia “OSSIssa talkoiltiin omaishoitajille kirjeet – turvakortti mukaan

  1. Tyhmä kysymys, mutta kenen yhteystieto tuohon korttiin tulee? Omaishoitajan hoidettavan vai jonkun muun henkilön tiedot?

    1. Omaishoitaja voi kirjoittaa korttiin sellaisen henkilön yhteystiedot, joka tuntee omaishoidettavan ja osaa auttaa häntä/ohjata eteenpäin, mikäli omaishoitajalle sattuu jotakin. Tarkoitus ei siis ole kirjoittaa hoitajan tai hoidettavan yhteystietoja. Hoidettava ei välttämättä pysty hätätilanteessa itse toimimaan, jos häneen otettaisiin suoraan yhteyttä. Joissain tapauksissa toki hoidettavan tiedot voi korttiin laittaa. Omaishoitaja varmasti osaa arvioida itse kenen yhteystiedot korttiin on järkevintä laittaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *