Kyyhkylän jaksokuntoutus on yksi ilopillereiden pilottipaikoista.

Neljä pilottia säkenöi ilopillereitä ja kulttuurin kipinöitä

Harvalla hankkeella on näin hauskaa nimeä: Ilopillereitä ja kulttuurin kipinöitä.

Ilopillerit ja kipinät ovat osahanke Hyvinvointia kulttuurista Etelä-Savoon -hankkeessa. Lue lisää

Hankkeeseen osallistuu neljä pilottiyksikköä, joissa on paljon ikäihmisiä: Mäntyharjulta Ruskahovi, Ristiinasta Vaarinsaari sekä Mikkelistä Kipinä ja jaksohoito Kyyhkylä. Hanke jatkuu vuoden 2018 kesäkuun loppuun.

– Tavoitteena on kouluttaa kulttuurikummeja pilottiyksiköihin. Kulttuurikummit toimivat yksiköissä yhdessä muun henkilökunnan kanssa, kertoo hankevastaava Eija Piispa.

Kulttuurikummeilla lisätään asiakkaiden aktiivista arkea ja tuodaan uudenlaista sisältöä hoitohenkilökunnan toimintatapoihin.

Yhdessä tekemällä ja toisia rohkaisemalla kulttuurikummit auttavat luomaan yksikköön kulttuuri ja taide ystävällisen ilmapiirin. Yksikössä suunnitellaan sellaisia toimintatapoja, jossa taiteella ja kulttuurilla rikastutetaan asiakkaiden ja henkilökunnan hyvinvointia.

– Aktiivinen arki virikkeellisessä ympäristössä vaikuttaa ikäihmisten elämänlaatuun ja tukee toimintakykyä. Asiakas aktiivisena toimijana, oman elämänsä asiantuntijana luo uuden näkökulman myös hoitotyön tekemiseen, Piispa sanoo.

Nljän pilottiyksikön henkilöstölle järjestetään voimaannuttavaa koulutusta heidän yksiköissään. ELY organisoi ja järjestää koulutukset eri taiteilijoiden kanssa.

– Kulttuurikummit toimivat yksiköissä aktiivisen arjen yhdyshenkilöinä, kulttuurin ja taiteen lähettiläänä.

Yksikön asiakkaille sekä henkilökunnalle on järjestetty kesä- ja heinäkuun aikana kysely, jonka mukaan koulutus suunnitellaan yksiköihin. Koulutuspäivissä tuotetaan kuvia, videoita ja tekstiä muille Essoten yksiköille.

Lisätietoja

Eija Piispa
Hankevastaava, asumispalvelujen esimies
Essote
eija.piispa [at] essote.fi
044 794 4501

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *