Pia Leppäkumpu on tuttu hahmo Mikkelin keskussairaalassa.

Opetusylihoitaja aloitti Essotessa

Opetusylihoitaja toimii yhteistyötahona- ja linkkinä harjoitteluyksiköiden, hoitotyön- ja sosiaalialan opiskelijoiden sekä oppilaitosten välillä.

Pia Leppäkumpu aloitti opetusylihoitajan tehtävässä elokuun alussa. Opetusylihoitaja osallistuu opiskelijoiden alkuperehdytykseen ja toimii tukena harjoittelujaksojen aikana. Ohjaavat opettajat tulevat kouluilta.

Pia Leppäkumpu on tuttu hahmo Mikkelin keskussairaalassa, sillä hän ehti toimia yli kahdeksan vuotta klinikkaopettajana nykyisen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Essoten yhteisenä työntekijänä.

Opetusylihoitajan tehtävässä lähimpinä työtovereina toimivat yksiköiden esimiehet ja opiskelijavastaavat sekä kaikki eri harjoitteluja ohjaavat hoitotyön ja sosiaali työntekijät. Esimiehenä toimii johtajaylihoitaja Senja Kuiri. Yhteistyötä on eniten Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Esedun kanssa, mutta Essoteen tulee opiskelijoita ympäri Suomen. Essotessa on myös kansainvälisiä vaihto-opiskelijoita harjoittelujaksoillaan.

– Eriasteiset hoitotyön- ja sosionomiopiskelijat ovat Essotelle todella tärkeitä. Kun opiskelijat saavat täällä hyvän harjoittelukokemuksen, on heidän mutkatonta hakeutua Essotelle työntekijöiksi, sanoo Leppäkumpu.

Harjoittelu pärjää mittauksissa

CLES-mittausten mukaisesti harjoittelu on Essotessa ollut hyvällä tasolla aiemminkin ja haluamme edelleen pysyä hyvänä ja laadukkaana harjoitteluorganisaationa. Vuoden 2018 alussa kaikki Essoten harjoitteluyksiköt liitetään CLES-mittausten piiriin.

CLES-mittarilla mitataan opiskelijoiden arvioimana seuraavien asioiden laatua harjoittelussa: ohjaussuhteen toimivuus, työyksikön ilmapiiri, työyksikön ohjaukselliset lähtökohdat, hoitotyön lähtökohdat yksikössä ja opettajasuhteen toimivuus. Uutena tulee vuoden2018 alusta mukaan opiskelija-potilassuhteen toimivuus. Mittari on Suomessa käytössä 33 organisaatiossa ja siihen vastasi vuonna 2016 17.613 vastaajaa.

Opetusylihoitajan tehtävänä on saada kaikki Essoten harjoittelupaikat uuteen Jobiili-harjoittelupaikkavarausjärjestelmään, jonka avulla jo ensi kevään harjoittelupaikat valtakunnallisesti varataan.

– Harjoittelupaikkavastaaville alkaa syyskuussa Jobiili -koulutukset, muistuttaa Leppäkumpu.

Pia Leppäkumpu asuu Voikoskella ja harrastaa vapaa-ajalla kanojen hoitamista. Kuva: Raimo Leppäkumpu

Opetusylihoitajan tehtävään kuuluu myös hoitohenkilökunnan pedagogisen osaamisen vahvistaminen. Siihen ryhdytään opiskelijaohjaaja koulutuksen ja ohjaajareflektioiden avulla jo tänä syksynä.

Lisätietoja

Pia Leppäkumpu
opetusylihoitaja
pia.leppakumpu [at] essote.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *