Nuorten työstämä teos on nimetty bambiksi.

Nuorisopsykiatrian osastolla syntyy bambi-taidetta

Työkaverit haluavat nostaa esiin Essoten Nuorisopsykiatrian sairaanhoitaja Johanna Kujalan innostavan esimerkin.

Nuorisopsykiatrian osastolla vuodesta 1994 lähtien työskennellyt Kujala hyödyntää omaa luovuuttaan ja osaamistaan työskennellessään nuorten kanssa, kertovat työkaverit sairaanhoitaja Kaire Partti ja mielenterveyshoitaja Kaisa Tikka.

Viimeaikaisin käsityöideointi alkoi heinäkuussa, kun suunnitelma kolmiulotteisesta peurasta lähti ennakkoluulottomasti Johannan ja erään nuoren toimesta ilmoille. Teos on nyt ristitty bambiksi.

Osastolla oleva nuori piirsi mallin, jota alettiin toteuttaa sairaalasta löytyneistä tarvikkeista. Osastolla olevat muut nuoret lähtivät innolla mukaan toteuttamaan peuraa.

Valmistuttuaan bambi-peura tullaan sijoittamaan nuorisopsykiatrian osaston pääoven viereen.

– Ideoita ei Johannalta puutu ja hän saa hämmästyttävällä innolla nuoret mukaansa eri toimintoihin herättämällä heidän taiteellisen puolensa. Johannan taitavuus hyödyntää kuntouttavaa ja luovaa toimintaa hoitotyön lomassa on arvostettavaa ja ihailtavaa. Yhteys nuorten kanssa toimimiseen löytyy sujuvasti, kehuvat Partti ja Tikka.

Johanna Kujala antaa puolestaan tunnustusta työkavereilleen, joita hän pitää todella innostavana joukkona.

– Meillä on oikeasti ihana porukka. Voimme puhua avoimesti kaikista asioista. Kun työyhteisö on turvallinen ja innostava, niin se vapauttaa luovuutta ja nuoret lähtevät mukaan, Kujala pohtii.
Nuorten kehityksen ja hoidon kannalta on tärkeää, että he saavat mahdollisuuden toteuttaa itseään osastohoidon aikana.

– Nykyaikana omien käsien tekemän jäljen näkeminen korostuu nuorilla enemmän. Siitä tulevat onnistumisen kokemukset kasvattavat nuorten itseluottamusta ja uskoa itseensä, Tikka kertoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *