Tervetuloa keskussairaalalle, Pankalampi!

Pankalammen terveysaseman toiminnot siirtyivät keskussairaalan ensimmäiseen kerrokseen maanantaina 3.7. Lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotoille tulevia mikkeliläisiä kannattaa opastaa Porrassalmenkadun puoleisen sisäpihan B-sisäänkäynnille.

Pankalammen terveysasema sulki ovensa kesäkuun lopussa, ja toiminnot siirtyivät keskussairaalalle. Muuttajia olivat mm. terveyspalvelupiste Vinkki, matkailijoiden rokotustoiminta sekä Pankalammella toimivien erityistyöntekijöiden kuten terveyssosiaalityöntekijän sekä ravitsemusterapeutin vastaanotot.

– Lämpimästi tervetuloa, Pankalammen väki! Olemme tehneet paljon töitä, että saamme teidät tänne. Pahoittelen kovasti muuton siirtymistä monta kertaa, mutta nyt tämä onnistui, iloitsee ESPER-hankkeen hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Jatkossa Pankalammelta muuttaneet palvelut tunnetaan nimellä Yleislääketieteen vastaanotto. Nimenmuutoksen taustalla piilee yksi sosiaali- ja terveydenhuoltouudistuksen keskeisistä ajatuksista, perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalipalvelujen sulauttaminen yhteen eli ns. sote-integraatio.

– Perusterveydenhuollon sijainti keskussairaalan tiloissa mahdollistaa erikoislääkäreiden nopean konsultoinnin. Sekä lääkäreiltä että asiakkailta säästyy aikaa, kun monet asiat hoidetaan kerralla kuntoon sanoo vastaanottoalueen ylilääkäri Hans Gärdström.

Osa remontoiduista tiloista, joihin yleislääketieteen vastaanotot muuttavat, ovat väistötiloja muutaman seuraavan vuoden ajalle. Muutaman vuoden kuluttua osa yleislääketieteen vastaanotoista muuttaa vielä kertaalleen uusiin tiloihin, jotka remontoidaan myös sairaalan ensimmäiseen kerrokseen.

Mikkelin kotihoidon toimisto muutti Pankalammelta 3.7. Päiväkeskuksen tiloihin, os. Kiiskinmäenkatu 2.

Perhetalon rakennustyömaa Porrassalmenkadun varressa ja Kuuman sairaalaan työmaa myllertävät keskussairaalan pohjaispäätä. Sen jälkeen alkaa Mielentalon rakentaminen korttelin torin puoleisessa päädyssä.

Lähivuosiksi suun terveydenhuolto jää Pankalammen ns. alataloon. Suun terveydenhuollon yksiköiden tilat tulevat myös aikanaan muuttamaan keskussairaalasta hyvinvointikeskukseksi muotoutuvaan kokonaisuuteen.

 

Lisätietoja

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja
ESPER-hanke, Essote
pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040 359 6749

Hans Gärdström
Ylilääkäri
Vastaanottopalvelut, Essote
hans.gardstrom [at] essote.fi
044 794 4000

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *