Palveluesimies Pia Koivisto ja ohjaaja Kirsti Pöyry esittelivät Essoten maahanmuuttopalveluja.

Maahanmuuttopalvelut ja Mimosa avasivat ovet

Makeita syyrialaisia herkkuja saatiin maistella Essoten maahanmuuttopalvelujen ja Monikulttuurikeskus Mimosan avointen ovien päivänä (22.3.).

Jo ensimmäinen tunti toi nelisenkymmentä maahanmuuttotyöstä kiinnostunutta, vaikka tiloja ei ole aivan helppo löytää Etelä-Savon ammattiopiston talosta Anni Swanin kadulta. Paikalla kävi maahanmuuttopalvelujen ja Mimosan yhteistyökumppaneita, mutta suurin osa väestä oli tavallisia maahanmuutosta kiinnostuneita kansalaisia.

Tarek Otman ja Moussa Alsulaiman tarjosivat syyrialaisia makeita herkkuja.

Essoten maahanmuuttopalvelut tarjoavat palveluja eritysesti kiintiöpakolaisille, oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille sekä muille maahanmuuttajille tarpeen mukaan. Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden arkisten huolien hoitamisen lisäksi usein yhteyttä ottavat ulkomaisen puolison asioita hoitavat henkilöt.

– Kun ei tiedetä keneen pitää ottaa yhteyttä, niin soittavat meille. Kaikenlaista kysytään, mitä ihmisen elämään kuuluu. Hoidamme ihmisten ensi askeleet Suomenmaassa, luonnehtii tehtäviä Maahanmuuttopalvelujen palveluesimies Pia Koivisto.

Toimistojen lisäksi maahanmuuttopalvelujen tiloista löytyy luokka suomen kielen opetusta varten.

Syyrialaisesta herkkukaupasta on saattanut löytää jopa näin paljon makeaa syötävää. Maahanmuuttajien omia kuvia oli esillä avointen ovien päivässä.

Maahanmuuttopalvelut toimivat myös yhteystahona kolmannen sektorin toimijoihin. Yksikkö koordinoi vapaaehtoistyötä.

Essoten maahanmuuttopalveluja sijaitsee Mikkelin lisäksi Hirvensalmella, Juvalla ja Pertunmaalla.

Monikulttuurikeskus Mimosa on puolestaan matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jota ylläpitää Mikkelin seudun maahanmuuttajatyön tuki Mimosa ry. Mimosan tavoitteina on maahanmuuttajien kotouttaminen, rasismin ja syrjäytymisen ehkäisy sekä tasavertaisuuden ja monikulttuurisuuden tukeminen.

Avointen ovien päivässä herkkuja nautittiin juuri Mimosan tiloissa, jotka sijaitsevat maahanmuuttopalvelujen vieressä.

Lue lisää Mimosasta

Lisätietoja

Pia Koivisto
Maahanmuuttotyön palveluesimies
Essoten Maahanmuuttopalvelut
pia.koivisto [at] essote.fi
044 794 5059

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *