Leena Haveri auttaa yrittäjiä tulemaan Essoten palveluseteliyrittäjiksi.

Leena Haveri koordinoi palveluseteliasiat yrityksille

Leena Haveri aloitti Essoten palvelusetelikoordinaattorina tammikuun puolessa välissä.

Palveluseteleiden koordinointi on siitä harvinaista kuntayhtymän työtä, että Haverin toimisto sijaitsee Kangasniemellä, mutta työtä tehdään koko Essoten hyväksi. Aiemmin palveluseteleitä koordinoitiin ostamalla palvelut Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:ltä, mutta nyt se on siirretty Essoten omaksi toiminnaksi.

Haverin asiakaskunta koostuu tällä hetkellä lähinnä perhe- sekä vanhus- ja vammaispalveluja tuottavista sosiaalipalveluyrityksistä ja hän toimii yhteyshenkilönä yritysten ja Essoten välillä. Hän muun muassa käsittelee palvelusetelituottajiksi hakevien anomuksia.

– Olen Essoten linkki yrityksiin palveluseteliasiassa, Haveri kertoo.

Tehtäviin kuuluu palveluseteliyrittäjien valvontaa, neuvontaa ja koulutusten järjestämistä palvelusetelituottajille sekä seteleiden laatijoille eli Essoten henkilökunnalle.

– En itse vielä toimi asiantuntijana, mutta järjestän koulutuksia ja värvään asiantuntijoita kouluttamaan. Oma asiantuntijuus on tavoitteena lähitulevaisuudessa koulutusten myötä, Haveri sanoo.

Essoten palvelusetelit

Essoten perhe- sekä vanhus- ja vammaispalvelujen palveluohjaajat voivat jakaa asiakkaille yhdeksää eri palveluseteliä. Pääosa niistä on vanhuspalvelujen seteleitä.

Palvelusetelin voi saada tilapäiseen tai säännölliseen kotihoitoon, omaishoidon vapaapäiviin, kotihoidon tukipalveluihin, vanhusten tavalliseen ja tehostettuun palveluasumiseen, rintamaveteraaneille kotiin vietäviin palveluihin, vammaisten henkilökohtaiseen apuun ja lapsiperheiden kotipalveluun.

– Palveluohjaajat arvioivat, onko asiakkaan tilanne sellainen, jossa setelin voi myöntää. Asiakas viime kädessä itse päättää, ottaako setelin käyttöön vai valitseeko kunnallisen palvelun, Haveri kertoo.

Kuntoutuspalvelujen palveluseteleitä on neljä: erikoissairaanhoidon fysioterapian, toimintaterapian, lymfaterapian ja perusterveydenhuollon avofysioterapian palvelusetelit.

Hae palveluseteliyrittäjäksi

Palveluseteliin liittyvä järjestelmä vaihtui vuoden vaihteessa Smartum -järjestelmästä Effector -järjestelmään. Osa yrityksistä on tähän mennessä rekisteröitynyt uuteen järjestelmään, mutta eivät kaikki.

– Tämä on avoin haku, johon voi tulla milloin tahansa. Nyt on ollut vain vähän ruuhkaisempaa järjestelmän vaihdoksen takia. Asiakaskunta kasvaa vanhuspalveluissa koko ajan, joten tarvitsemme uusia yrittäjiä, Haveri sanoo.

Yritykset voivat rekisteröityä palveluseteliyrittäjiksi Palse.fi -portaalin kautta. Yksityisille yrityksille portaalin käyttö on maksutonta ja edellyttää ainoastaan rekisteröitymistä ja kirjautumista portaaliin.

– Autan prosessissa mielelläni, Haveri kertoo.

Palse.fi -portaali on tiedonsiirtoväylä asiakkaiden, yksityisten yritysten sekä julkisten toimijoiden välillä. Portaalin kautta hallitaan palveluseteli-, ostopalvelu- ja kilpailutusprosessien kaikki vaiheet sekä sopimuskauden aikainen toiminta.

Asiakkaat voivat puolestaan etsiä ja vertailla palveluja Palse.fi:ssä.

Koordinaattoriksi kotihoidosta

Aiemmin Haveri toimi kotihoidon esimiehenä Kangasniemellä. Sitä ennen hän toimi sairaanhoitajana Norjassa ja Ruotsissa ja teki myös sosiaalityötä USA:ssa, Kalifornian Fontanassa.

– Päätymiseni Kangasniemelle oli melkoinen ihme. Olin tehnyt pitkään keikkatyötä Norjassa ja halusin asettua aloilleni. Hain paikkaa ja pääsin Kangasniemen kotihoidon esimieheksi, Haveri kertoo.

Katso lisätietoja palvelusetelistä Essoten sivuilta

Lisätietoja

Leena Haveri
Palvelusetelikoordinaattori, Essote
leena.haveri [at] essote.fi
040 520 6690

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *