Markus Hämäläinen vastaa Essoten juridisesta osaamisesta ja sopimushallinnasta.

Essote sai johtavan lakimiehen

Lakimiestä ei ole aiemmin työskennellyt Essotessa tai edeltäneessä sairaanhoitopiirissä, saati johtavaa lakimiestä. Markus Hämäläinen, (43 v.), aloitti johtavan lakimiehen pestissä maaliskuun puolessa välissä.

Hämäläistä tuskin nähdään kovin paljon eri Essoten yksiköissä. Tehtäväkuva tarkentuu osin myöhemmin, mutta Hämäläinen vastaa Essoten juridisesta osaamisesta ja sopimushallinnasta. Hämäläisen tehtävänä on myös osaltaan huolehtia Essoten hallinnon ja päätöksenteon laillisuudesta.

Lähimpiä työtovereita ovat tulevaisuudessa Essoten vastuualueiden johtajat. Esimiehenä toimii hallintojohtaja Pasi Marjakangas.

Essotessa kiinnostivat uudet haasteet.

– Olen tehnyt asianajopuolta jo paljon. Tässä joutuu oikeasti ottamaan uusia asioita haltuun, Hämäläinen kertoo tehtävän hakemisen perusteista.

Hän näkee sopimusjuridiikassa kaksi puolta: sopimusten laatimisen ja riitojen ratkaisut.

– Ura puhuu sen puolesta, että olen aina ollut riidan ratkaisemisen puolella. Olen tehnyt kuitenkin paljon myös sopimuksia. Aiemmassa tehtävässäni elintarviketeollisuusyrityksessä pääsin laatimaan sopimuksia, hän kertoo.

Markus Hämäläinen on tehnyt monipuolisen lakimiesuran yrittäjänä, tuomioistuinlaitoksen ja yritysten palveluksessa sekä Helsingin kaupungilla.

Monipuolinen ura

Hämäläinen on tehnyt monipuolisen lakimiesuran yrittäjänä, tuomioistuinlaitoksen ja yritysten palveluksessa sekä Helsingin kaupungilla.

Espoossa ensimmäiset 21 vuottaan viettänyt Hämäläinen valmistui Helsingin yliopistossa oikeustieteen maisteriksi vuonna 2000. Opinnäyte syntyi ympäristövahinkolain ja ympäristönsuojelulain eroista.

Ensimmäinen työpaikka löytyi Helsingin kaupungin teknisen toimen apulaiskaupunginjohtaja Martin Meinanderin alaisuudesta. Hämäläinen muun muassa valmisteli asioita kaupunginhallituksen päätettäväksi, valmisteli ja koordinoi asioita sekä pyysi lausuntoja muilta virastoilta.

Suuriman osan nelivuotisesta urastaan Helsingin kaupungilla hän toimi kuitenkin asiamiehenä oikeuspalveluosastolla. Hän muun muassa edusti kaupunkia oikeudessa.

Asuu Anttolassa

Etelä-Savoon tie kulki Keski-Suomen kautta. Silloisen avopuolison kanssa hän asui Laukaassa ja työskenteli Jyväskylässä Procopé & Hornborg Asianajotoimisto Oy:ssä, ja myöhemmin Asianajotoimisto Bützow Oy:ssä.

Aikansa Keski-Suomessa asumisen jälkeen, Hämäläinen halusi kokeilla yrittäjyyttä ja perusti Mikkeliin oman asianajotoimiston. Asuinpaikaksi valikoitui Keski-Suomen jälkeen lopulta luonnonkauneudellaan viehättänyt Anttola.

Viimeisin työpaikka oli Mikkelissä Asianajotoimisto Lindblad & Co Oy, jossa hän oli paikkakunnan ainoa työntekijä.

– Moneen vuoteen ei ollut työkavereita. Uudet työkaverit ovat todella positiivinen asia, Hämäläinen naurahtaa.

Monipuolisiin tehtäviin on viime vuosina kuulunut noin puolet rikosjuttuja. Niistä hän erikoistui talousrikoksista epäiltyjen puolustamiseen.

Lisätietoja

Markus Hämäläinen
Johtava lakimies
markus.hamalainen [at] essote.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *