Silmätautien yksikköön ei pääse täältä Mannerheimintien puolelta maanantaista 13.2. lähtien.

Silmäpotilaiden tuloreitti keskussairaalaan muuttuu

Silmätautien yksikköön tulevien asiakkaiden reitti muuttuu Mikkelin keskussairaalassa. Nykyinen Mannerheimintien sisääntulo suljetaan maanantaina 13. helmikuuta ns. Kuuman sairaalan rakentamisen esitöiden takia.

Tämän jälkeen kaikki liikenne silmätautien yksikköön kulkee toistaiseksi keskussairaalan pääaulan kautta. Pääaulasta siirrytään kerros alaspäin P-kerrokseen, josta kulkee opastettu reitti silmäyksikköön.

Silmätautien yksikön sijainti ei muutu, vain kulkureitti yksikköön joudutaan siirtämään rakennustöiden vuoksi.

– Viitoitamme reitin, sillä muutos koskee suuria asiakasmääriä. Kaikkiaan silmäyksikköön saapuu viikoittain 500-700 potilasta ja saattajat, kertoo Esper-hankkeen koordinaattori Meri Tikka.

Silmäyksiköön on kuljettu tästä. Reitti sulkeutuu Kuuman sairaalan esitöiden takia.

Tieto ei ennättänyt kaikkiin asiakaskirjeisiin

Tieto muuttuvasta sisäänkäynnistä on päivitetty vasta 17.1. alkaen lähetettyihin kutsukirjeisiin, joten useat helmi-maaliskuussa silmätautien yksikköön tulevat asiakkaat ovat saanet virheellisen tiedon käytettävästä sisäänkäynnistä.

– Mannerheimintien puoleinen sisäänkäynti päädyttiin sulkemaan jo nyt, jotta asiakkaiden esteetön ja turvallinen kulku säilyy katkeamattomana koko rakentamisen ajan. Pahoittelemme asiakkaille aiheutuvaa vaivaa, sanoo Essoten terveyspalveluiden johtaja Jarmo J. Koski.

Sairaalan saattoliikenteelle tullaan varaamaan muutamia lyhyeen pysäköintiin oikeuttavia pysäköintipaikkoja pääsisäänkäynnin läheisyydestä maaliskuun alussa. Nämä paikat ovat kaikkien keskussairaalaan potilaita saattavien käytössä, eivät ainoastaan silmäyksikön asiakkaiden.

Alueen pysäköintipulmiin tulee helpotusta maaliskuun alussa, kun Sairaalaparkki valmistuu.

Lisätietoja

Meri Tikka
Hankekoordinaattori
Esper-hanke/Essote
meri.tikka@essote.fi
044 351 2708

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.