Tulevan Perhetalon suunnasta Pirttiniemenkadulta Kuuma sairaala näyttää tältä. Kuva: Arkkitehtistudio Kujala & Kolehmainen

Essoten valtuusto päätti Kuuman sairaalan rakentamisesta

Kuuman sairaalan rakentamisesta päätettiin ja Perhetalon valmistelevat työt nytkähtivät liikkeelle Essoten valtuustossa (2.2.).

Kuuman sairaalan rakentaminen alkaa toukokuun alussa. Kuuma sairaala kokoaa yhteen erikoissairaanhoidon kuuminta aluetta – päivystystä, tehovalvontaa ja leikkaustoimintaa.

– Kuuman sairaalan investointi on noin 30 miljoonan euron panostus erityispalveluihin ja se vahvistaa merkittävästi keskussairaalan asemaa päivystyssairaalana, arvioi Essoten johtaja Risto Kortelainen.

Tilasuunnitelman perustana on, että keskussairaalan asemaan ei ole tulossa merkittäviä muutoksia. Nykyinen päivystyksen talo saa kaksi uutta kerrosta.

– Tässä vaiheessa täytyy kiittää lämpimästi kaikkia ESPER-hankkeessa toimineita ja suunnitelmia kommentoineita. Ilman teidän valtavaa työmääräänne ei oltaisi näin pitkällä, kiittelevät Kortelainen ja ESPERin hankejohtaja Pirjo Syväoja.

Valtuusto teki päätöksen yksimielisesti. Taustatukea antoivat eilen (1.2) julkistetut selvityshenkilöiden raportit, jotka vähensivät merkittävästi huolenaiheita sairaalan suhteen.

– Raporttien perusteella meidän on jatkossa tarkasteltava Mikkelin ja Savonlinnan sairaaloita yhtenä Kuumana sairaalana. Yhteistyötä täytyy tehostaa molempien vahvistamiseksi. Nyt tehty päätös luo hyvät edellytykset palveluidemme parantamiseen ja osaavan työvoiman saantiin koko maakunnassa, iloitsee Essoten valtuuston puheenjohtaja Pirkko Valtola.

Kuuman sairaalan suunnitelmat arvioitettiin (auditointi) ulkopuolisella konsultilla. Auditoinnin perustella suunnitelmat ovat pätevät ja riittävät.

Kuuma sairaala tulee näyttämään tältä Mannerheimintien ja Pirttiniemenkadun risteyksestä.

Perhetalon esityöt alkavat

Valtuusto antoi myös luvan Perhetalon mittaville esitöille, jotka alkavat lähiviikkoina. Itse rakentamispäätös tulee valtuuston käsittelyyn myöhemmin keväällä ja rakentamaan päästään juhannuksen tienoilla.

Nyt tehdyllä päätöksellä oikeutetaan rakentajat tukemaan ponttaamalla Porrassalmenkatu ja Pirttiniemenkatu, jotta Perhetalon monttu voidaan tehdä nykyisen puiston paikalle. Esitöiden avulla Perhetalon rakentamista voidaan vauhditta useilla kuukausilla.

Lue Kuuman sairaalan rakentamispäätös

Lue Perhetalon esitöiden perustelut

Lisätietoja

Pirkko Valtola
Valtuuston puheenjohtaja, Essote
pirkko.valtola [at] estt.fi
044 794 4683

Risto Kortelainen
Johtaja, Essote
risto.kortelainen [at] essote.fi
050 522 8677

Pirjo Syväoja
Hankejohtaja
ESPER-hanke/Essote
pirjo.syvaoja [at] essote.fi
040 359 6749

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *