Lähemäki-talo sijaitsee osoitteessa Rauhankatu 10.

Pankalammen ja Rantakylän neuvolat muuttavat Lähemäelle

Neuvolapalvelut Mikkelin keskustan tuntumassa keskittyvät lähivuosiksi Lähemäelle, kun Pankalammen ja Rantakylän neuvolat muuttavat Lähemäki-talolle helmikuussa. Muut neuvolat jatkavat entisillä paikoillaan.

Pankalammen neuvola muuttaa osoitteesta Kiiskinmäenkatu 5-7 Lähemäki-taloon osoitteeseen Rauhankatu 10, 3. kerros. Muuttopäivä on 31.1. ja Pankalammen neuvolan palvelut ovat kiinni 30.1-1.2.17 välisen ajan. Asiakkaita otetaan vastaan Lähemäellä ensimmäisen kerran uusissa tiloissa 2. helmikuuta.

Neuvolan ollessa suljettuna välttämättömät yhteydenotot voi soittaa Itäisen neuvolan numeroon 015 194 4630 klo 8-12.  Sisäänkäynti Lähemäen molempiin neuvoloihin on Rauhankadun puolelta. Pysäköintitilaa löytyy sekä Rauhankadun että Lähemäenkadun puolelta.

– Pankalammen neuvola joutuu muuttamaan pois sisäilman huonon laadun vuoksi. Neuvola on saanut siitä Etelä-Savon työterveyshuollon kehotuksen joulukuussa 2016, kertoo Essoten neuvola- ja perhepalveluiden esimies Ulla Yli-Karro.

Neuvolan puhelinnumero tulee muuttumaan myös ja siitä tiedotetaan Essoten nettisivuilla heti, kun uusi numero on tiedossa.

Rantakylän neuvola muuttaa myös

Rantakylän neuvola muuttaa myös Lähemäki-talolle ja sen muuttopäivä on 23. helmikuuta.

Rantakylän neuvolan muuton taustalla ovat suun terveydenhuollon muutokset. Pankalammen päärakennuksessa sijaitseva hammashoitola 2 tarvitsee sisäilmaongelmien takia uudet tilat.

Hammaslääkäripäivystys siirtyy kevään aikana Pankalammella ns. alataloon eli hoitola 1:een. Muut hoitohuoneet sijoitetaan neuvolan tiloihin Rantakylään, jossa jo ennestään on kolme hammashoitohuonetta.

– Hammashoitohuoneiden keskittäminen on rakennusteknisesti järkevää ja säästää muutoksista aiheutuvia kustannuksia, perustelee ratkaisuja suun terveydenhuollon ylilääkäri Tarja Rutkiewicz.

Rantakylän neuvola on suljettu 22-24. helmikuuta.  Neuvolan asiakkaita otetaan vastaan uudessa osoitteessa ensimmäisen kerran maanantaina 27.2. Yhteyttä voi ottaa palvelukatkon aikana Itäiseen neuvolaan numeroon 015 194 4630 klo 8-12.

– Neuvolat siirtyvät näillä näkymin loppukeväällä 2019 keskussairaalan alueelle hyvinvointikeskuksen Perhetaloon. Tämä on hieman ylimääräinen mutka matkassa ja pahoittelemme asiakkaille koituvaa vaivaa. Lähemäelle on onneksi kohtuullisen hyvät bussiyhteydet keskustasta ja Rantakylästä, Yli-Karro sanoo.

Pankalammen neuvolassa on käynyt vuosittain noin 2000 alle kouluikäistä lasta, noin120 odottavaa äitiä, perhesuunnittelussa kaikkiaan noin 1200 asiakasta sekä joukkotutkimuksissa 1600 naista.

Rantakylässä on käynyt vuosittain noin 60 odottavaa äitiä ja noin 500 alle kouluikäistä lasta.

Suun terveydenhuollon palvelut löytyvät toistaiseksi entiseen tapaan Pankalammelta joskin niihinkin on tulossa muutoksia. Niistä viestitään, kun tiedot ovat tarkentuneet.

Lisätietoja

Ulla Yli-Karro
Neuvola- ja perhepalveluiden esimies, Essote
ulla.yli-karro [at] essote.fi
044 794 4234

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *