Pysäköintiin tulee helpotusta keskussairaalan alueella keväällä 2017.

Pysäköinnin käytännöt muuttuvat Essotessa

Pysäköinnin käytännöt muuttuvat Essotessa vuodenvaihteessa. Helpotusta keskussairaalan pysäköintiongelmiin on luvassa maalis- tai huhtikuussa, kun pysäköintitalo valmistuu.

Maaseutukunnissa pysäköinti

Essoten toimipisteiden pysäköinnissä noudatetaan kunkin kunnan pysäköintialueelle määrittelemiä pysäköintimaksuja

Pysäköinti Mikkelin kaupunkialueella

Mikkelin kaupungin alueella sijaitsevissa toimipisteissä noudatetaan kaupungin tai kiinteistön omistajan määrittelemiä maksuja.

Mikkelin kaupungin tekemän linjauksen mukaan Essoten henkilöstö ei voi ostaa kaupungin maksullisten pysäköintipaikkojen käyttöön tarkoitettuja pysäköintikortteja.

Henkilöstö voi ostaa 37 €/kk maksavan kortin kaupungin virastotalon asiointipisteestä. Kortti oikeuttaa enintään kahden tunnin kertapysäköintiin maksullisilla paikoilla. Kortin käyttöä koskevat samat säännöt kuin henkilökunnan korttiakin (mm. pysäköintikiekon käyttö ja kortin pitäminen selvästi näkyvissä ja luettavissa).

– Essote hankkii Mikkelin keskusta-alueella työskentelevälle kotihoidon sekä maahanmuuttotoimiston henkilöstölle pysäköintiluvat, jotta nämä voivat tehdä joustavasti asiakastyötä asiakkaiden kotona eikä aikaa mene turhaan maksuttoman pysäköinnin etsimiseen, sanoo tila- ja tukipalvelujen johtaja Veli Matti Thure.

Pysäköintilupia hankitaan rajatusti ja ne ovat kulloinkin keskusta-alueella työskentelevien henkilöiden käyttöön tarkoitettuja. Kyse ei ole henkilökohtaisesta edusta, vaan työhön liittyvästä asiasta. Luvat jaetaan esimiesten kautta kotihoitoon ja maahanmuuttokeskuksen henkilöille

Mikkelin keskussairaala

Mikkelin keskussairaalan alueen pysäköinti on toistaiseksi maksutonta ja Sairaalaparkki Oy:n myöhemmin vahvistamat maksut otetaan käyttöön kevään 2017 aikana.

 

Lisätietoja
Veli Matti Thure
Tila- ja tukipalvelujohtaja/Essote
044 3519658
velimatti.thure@essote.fi

5 kommenttia “Pysäköinnin käytännöt muuttuvat Essotessa

 1. Olettehan huomioineet, että meitä on perhepalveluissa perhetyöntekijöitä 9 henkilöä sekä kaksi lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijää, jotka tekevät pääasiassa kotikäyntityötä lapsiperheisiin. Tähän saakka olemme saaneet kaupungin keltaisilla pysäköintikorteilla 2h ilmaisia pysäköintiaikoja kaupunkialueella. Työn joustavuuden kannalta olisi tärkeää, että mekin saisimme heti vuoden alussa pysäköintikortit.

 2. Asia on huomioitu ja pysäköintiluvista on keskustelu auki kaupungin kanssa.
  Kaupungin pysäköintipaikkalupien hinnoittelu on asia, josta käymme neuvottelua. Asiakaskäyntejä tekeviä luvan tarvitsijoita on tällä tietoa n. 160.
  Essote ei saa lupia maksutta, kuten aiemmin kaupungin työntekijät ovat saaneet.

 3. tästä jäi nyt epäselväksi, voiko sen kortin ostaa vai ei? Eli ensin lukee, että Essoten henkilöstö ei voi ostaa ja sitten seuraavassa kappaleessa, että henkilöstö voi ostaa, sitten johtajan vastauksessa on, ettei korttia saa maksutta. Eli miten asia on? Ja millä esimerkiksi sosiaalityöntekijät tekevät kotikäyntinsä? Taksillako vai kävellen?

 4. Mikkelin kaupunki ei myy Essoten henkilöstölle kaupungin henkilökunnalle tarkoitetuille paikoille (esim. virastotalon p-alue, Siilon p-alue ja Carlsonin kattotaso) pysäköintilupia.
  Kaupungin henkilöstöön kuulumattomille (esim. Essote) Mikkelin kaupungilla on tarjolla maksukortti, joka oikeuttaa enintään kahden tunnin kertapysäköintiin maksullisilla paikoilla. Kortti maksaa 37 euroa/kuukausi (sis. alv) ja sellaisen voi hankkia kaupungin virastotalon asiointipisteestä. Luvan hyväksyttävä käyttö edellyttää pysäköintikiekon käyttöä ja kortin pitämistä selvästi näkyvissä ja luettavissa.
  Näitä jälkimmäisiä lupia on Essoten henkilöstölle tilattu mm. kotihoidon, kotisairaalan, mielenterveyspalvelujen jne. käyttöön. Luvat eivät ole vielä tulleet.

 5. Hei, mielestäni suunniteltu 34 e/kk Pysäköintihallimaksu kuulostaa varsin kovalta hinnalta. Kaikki työntekijät eivät asu kantakaupungin alueella ja pienenkin auton on käynnistyttävä kovilla pakkasilla iltavuoronkin jälkeen, kun bussilla ei kotiin pääse. Mietin sitä, että eikö Essotessakin kannattaisi markkinoida työntekijöistä huolenpitoa, lisätä esim. lapsiperheille vanhusvoittoiseen Mikkeliin paikkakunnalle muuton kiinnostavuutta? Uusien työntekijöiden eläköitymisen johdosta lapsiperheiden paikkakunnalle työn perässä muuttoa ajatellen Essotessa kannattaisi mielestäni tuoda esille, että ollaan kiinnostuneita työntekijöiden, esim lapsiperheiden arjen toimivuudesta. Ensimmäiseksi työntekijät katsovat, miten arjen pyörittäminen onnistuu.
  Yst t pääkaupunkiseudulta paikkakunnalle muuttanut ja muuten varsin tyytyväinen työntekijä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *