Uusi Essoten hallituksen puheenjohtaja Aira Kietäväinen pääsee perehtymään ensimmäisinä töinään Kuuman sairaalan rakentamiseen.

Essoten valtuusto päätti ensimmäisestä talousarviosta

Ensimmäinen talousarvio on hyväksytty Essotessa. Valtuusto keskusteli laajasti vuoden 2017 talousarvion yksityiskohdista ja äänesti yhdestä muutosesityksestä.

Sosiaalidemokraatit esittivät talousarvioon kirjausta, jonka mukaan asiakasmaksuja tultaisiin alentamaan pienituloisille. Esitystä ei hyväksytty äänin 77-27. Talousarviopäätökseen liitettiin yksimielisesti sosiaalidemokraattien aloitteesta ponsi, jonka mukaan kaikkiin Essoten ja sen konsernin hankintasopimuksiin otetaan ehto työsuhteiden minimiehdoista.

Talousarvion loppusumma on noin 357,6 miljoonaa euroa. Summa kutistui käsittelyssä Essoten johtajan esittämästä 360 miljoonasta eurosta noin kolme miljoonaa euroa. Talousarvio on valmisteltu 3,1 miljoonaa euroa alijäämäiseksi, koska on oletettavaa, että nykyisten ylijäämien lisäksi vuosi 2016 tulee olemaan ylijäämäinen 3,1 miljoonaa euroa.

Eniten rahaa kuntayhtymä käyttää kansalaisten terveyspalveluihin, noin 155 miljoonaa euroa ja vanhus- ja vammaispalveluihin noin 112 miljoonaa. Mielenterveys- ja päihdepalveluihin kuluu noin 32 miljoonaa, kuntoutuspalveluihin 20 miljoonaa sekä perhe- ja sosiaalipalveluihin 33,6 miljoonaa.

Pääosa rahoituksesta tulee kuntaosuuksista, noin 304 miljoonaa euroa.

Elisa Hännin sai kukat valtuuston puheenjohtaja Pirkko Valtolalta. Hännisen puhetta kuuntelee johtaja Risto Kortelainen.
Elisa Hänninen sai kukat valtuuston puheenjohtaja Pirkko Valtolalta. Hännisen puhetta kuuntelee johtaja Risto Kortelainen.

Kietäväinen hallituksen puheenjohtajaksi

Valtuusto valitsi kuntayhtymän uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi juvalaisen Aira Kietäväisen (kesk.). Kietäväinen on ammatiltaan verosihteeri ja hän on kokenut kunnallistason päättäjä.

Aiempi puheenjohtaja Elisa Hänninen (kesk.) Juvalta oli hakenut eroa, koska hänestä tulee Essoten työntekijä vuoden 2017 alusta ja on näin ollen jäävi.

Katso Essoten talousarvio täältä

  

 

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Johtaja/Essote
risto.kortelainen@essote.fi
050 522 8677

Vesa Vestala
Talousjohtaja/Essote
vesa.vestala@esshp.fi
044 351 2540

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *