Firat Tosun ja Eveliina Olkkonen mittasivat verenpaineita päivystyksessä..

Korvaamaton kovalevy kiinnosti – verenpainepäivässä 300 mittausta

Hoitotyön opiskelijat Mikkelin ammattikorkeakoulusta mittasivat 300 henkilöltä verenpaineen lokakuun lopulla. Aivoliiton innoittama kampanja: Korvaamaton kovalevy toteutettiin yhdeksällä mittauspisteellä Mikkelin keskussairaalassa ja Kyyhkylässä.

Pisteillä oli toimitsijoina lähes valmis sairaanhoitajaopiskelija, jolla oli mukana harjoittelujen alkuvaiheessa olevia sairaanhoitajaopiskelijoita. Verenpaineen mittauksen lisäksi opiskelijat ohjasivat ja neuvoivat mittauksessa käyneitä henkilöitä ja jakoivat Aivoliiton tuottamia esitteitä: Verenpaine on pääasia.

– Verenpainepäivään oltiin tyytyväisiä, koska se tuotti nuoremmille opiskelijoille useita mahdollisuuksia ottaa aktiivisesti kontaktia asiakkaisiin, mitata verenpainetta sekä opiskella ohjaamista ja neuvontaa autenttisessa tilanteessa. Kaikki sairaanhoitajaopiskelijat perehtyivät verenpaineteemaan jo aiemmin sekä Terveysportin että Aivoliiton nettisivujen kautta, kertoo klinikkaopettaja Pia Leppäkumpu.

Lähes valmiit sairaanhoitajaopiskelijat pääsivät ohjaamaan nuorempia opiskelijoita ja kaikki osallistuivat teemapäivän suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin. Opiskelijoilla oli Mikkelin keskussairaalan henkilökunnalta kokoaikainen taustatuki käytettävissään.

 Aivoliiton mukaan koko Suomessa mitattiin teemaviikon aikana 6859 henkilön verenpaine. Mittauspisteitä koko maassa oli 225. Näistä yhdeksän siis Mikkelissä. Terveyden edistämisen kampanjapäiviä on tulossa jatkossa lisää. Niitä voidaan hoitotyön opiskelijavoimin yhteistyössä Essoten henkilökunnan kanssa toteuttaa.

Teksti: Pia Leppäkumpu, klinikkaopettaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *