Nyt Hyviksessä voi täyttää sähköisen Epäily virtsatietulehduksesta -lomakkeen ja pyynnön saada reseptin pneumokokkirokotteeseen.

Essote ottaa käyttöön uusia sähköisiä lomakkeita Hyviksessä

Uusia sähköisiä lomakkeita otetaan käyttöön Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymässä 7.12.2016. Asiakas voi nyt täyttää Hyviksessä sähköisen Epäily virtsatietulehduksesta -lomakkeen ja pyynnön saada reseptin pneumokokkirokotteeseen.

Epäillessään virtsatietulehdusta asiakas voi täyttää sähköisen lomakkeen, joka on valittavissa omaHyviksessä.

– Lomake ohjautuu vastaanoton ammattilaisille ja päivystysaikaan päivystysvastaanotolle. Jos asiakkaalla on korkea kuume ja voimakkaat vatsa/selkäkivut, hänen kannattaa edelleen ottaa yhteyttä suoraan omalle terveysasemalle tai Ensineuvoon, kehottaa projektikoordinaattori Satu Häkkinen Essotesta.

Samanaikaisesti käyttöön otetaan myös Pneumokokkirokotepyyntö-lomake. Näin asiakas saa halutessaan reseptin ilman puhelin- tai lääkärikontaktia. Asiakas voi tarkistaa itselleen määrätyt eReseptit OmaKanta-palvelusta.

Pneumokokkibakteeri on yleinen ja merkittävä taudinaiheuttaja etenkin pikkulapsilla ja ikääntyneillä. Se on tavallisin keuhkokuumeen ja lasten välikorvatulehduksen aiheuttaja. Yli 50-vuotiaat suomalaiset sairastavat vuosittain kymmeniä tuhansia pneumokokin aiheuttamia tauteja.

Asiakkaan on mahdollista lähettää Pneumokokkirokotepyyntö- ja Epäily virtsatietulehduksesta-lomakkeita terveydenhuollon ammattilaisille Anttolassa, Haukivuorella, Ristiinassa, Suomenniemellä, Hirvensalmella, Puumalassa, Kangasniemellä ja Juvalla.

Lomakkeiden käyttöalue laajenee koko Essoten alueelle ensi vuoden puolella.

 

Lisätietoja

Satu Häkkinen
projektikoordinaattori/sähköiset palvelut/Essote
050 3510082
satu.hakkinen@essote.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *