Lääkinnällinen kuntoutus sai tunnustusta. Takarivissä vasemmalta kuntoutusohjaaja Maija Rautio, kuntoutusylilääkäri Päivi Nurminen, kuntoutusohjaajat Annamari Manner, Satu Kämäräinen, Leena Hertz, Sirpa Halinen ja Merja Lantta. Alarivissä vasemmalta kunniakirjan myöntäneen Mikkelin seudun Omaishoitajat ja läheiset ry:n toiminnanjohtaja Maarit Väisänen ja puheenjohtaja Mali Soininen sekä kuntoutusohjaajat Anne Mustonen ja Anna-Leena Roitto.

Essoten lääkinnällinen kuntoutus sai tunnustusta omaishoidon tuesta

Lääkinnällisen kuntoutuksen yksikkö on palkittu erinomaisesta työstään omaishoitoperheiden tukena. Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry myönsi Essoten lääkinnällisen kuntoutuksen yksikölle Vuoden 2016 Omaishoitoteko -kunniakirjan.

Kunniakirjan myöntänyt yhdistyksen hallitus kiittää erityisesti kuntoutusohjaajia asiantuntemuksella ja sydämellä tehdystä työstä pitkäaikaissairaiden, vaikeavammaisten sekä vammautuneiden perheiden tukena. Tämä työ on mahdollistanut vasta-aloittelevien ja jo virallisena omaishoitajana toimivien omaisten ohjauksen ja neuvonnan kotona, omassa ympäristössä sekä yhdessä avustettavan läheisen kanssa.

– Yhteistyö yksikön työntekijöiden kanssa on ollut sujuvaa ja luontevaa sekä monipuolista. Kuntoutusohjaajat ovat ohjanneet omaisia kiitettävästi myös yhdistyksemme toimintojen pariin, kertoo yhdistyksen toiminnanjohtaja Maarit Väisänen.

Vuoden 2016 omaishoitoteosta saa komean kunniakirjan.
Vuoden omaishoitoteosta saa komean kunniakirjan.

Yksikkö on myös toiminut yhdistyksen Valot -projektin ja Valot II -projektin yhteistyötahona vuodesta 2009 tähän päivään saakka ja testannut mm. omaishoitajien tunnistamiseen ja varhaiseen tukemiseen liittyviä materiaaleja. Näiden lisäksi yksikön edustus on ollut mukana vuosittain järjestettävässä erityislapsiperheiden virkistyspäivässä.

Lääkinnällinen kuntoutus on osa julkisen terveydenhuollon lakisääteistä toimintaa. Kuntoutuksen tavoitteena on parantaa ja ylläpitää kuntoutujan toimintakykyä, elämänhallintaa ja itsenäistä suoriutumista.

Essoten lääkinnällisen kuntoutuksen yksikkö toteuttaa ja koordinoi alueen kuntoutustoimintaa, seuraa kuntoutuksen toteutumista sekä kehittää kuntoutuspalvelujaa. Yksikkö toteuttaa kuntoutuspalveluita itse ja ostaa niitä myös ulkopuolisilta palveluntuottajilta.

Omaishoitajat ja Läheiset ry myöntää vuoden Omaishoitoteon valtakunnallisen omaishoitoviikon aikana. Tunnustus julkistettiin la 26.11. olleessa yhdistyksen 15-vuotisjuhlanäytöksessä Mikkelin teatterilla n. 130 juhlavieraan läsnäollessa.

Edellinen omaishoitoteko myönnettiin vuonna 2014 omaishoitajien näytelmäryhmä Virtapiirille ja vuonna 2013 Mikkelin kaupungin omaishoidon tuesta vastaaville palveluohjaajille.

 

Lisätietoja

Maarit Väisänen
Toiminnanjohtaja
Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
Mikonkatu 5, 50100 Mikkeli
044 308 4860
maarit.vaisanen@msol.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *