Luontoaiheisia valokuvia on nähtävillä keskussairaalan aulassa. Kuva: Sami Funke

Sami Funken maisema- ja luontokuvia keskussairaalassa

Mikkelin keskussairaan aulassa avautui valokuvaaja Sami Funken näyttely. Funke on mikkeliläinen valokuvauksen ammattilainen, joka työskentelee sairaalavalokuvaajana Mikkelin keskussairaalassa, omien taidelähtöisten projektiensa parissa ja kuvaa myös muillekin valokuvien tarvitsijoille.

– Näyttelyn kuvat on otettu osittain Lakes&Rivers-sarjasta joka on isompi kuvasarja järvi- ja jokiaiheisia sekä meren rannalta otettuja kuvia. Sarja esittelee Suomen järviluontoa ja sen moninaisuutta, Funke kertoo.

Sami Funke matkalla Saksassa.
Sami Funke matkalla Saksassa.

Kuvissa kierrätetään katsojaa eri puolella Suomea eri vuoden- ja vuorokauden aikoina. Näyttely tuo katsojan eteen paikkoja sellaisina vuorokaudenaikoina tai muina ajankohtina, joita kuvan katsoja ei ehkä itse ole koskaan kokenut. Osa näyttelyn kuvista on eri kuvausmatkoilla otettuja.

– Kuvilla on myös kulttuurihistoriallista merkitystä. Ne näyttävät katsojalle niitä maisemia, joita meidän tulee suojella ja vaalia tulevia sukupolvia varten, Funke sanoo.

Vapaa-ajallaan Funke tekee pitkäjänteisiä kuvausprojekteja. Valokuvaus on hänelle työn ja ammatin lisäksi elämäntapa.

– Kameraa ja näkemystä ei ripusteta naulaan virka-ajan päätyttyä, vaan kuvaaminen ja ”linssin läpi elämäntapahtumien katsominen” kulkee kuvaajan mukana koko ajan. Valokuvaus on työ, mutta myös elän ja hengitän kameran kautta, Funke paljastaa.

Tällä hetkellä Funkella ovat työn alla ovat Beethovenin hevonen, Lakes & Rivers sekä valokuvasarja Armo-kutsunäyttelyyn vuodelle 2017.

Lisätietoja

Sami Funke
050 527 6996
studio.funke@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *