Firat Tosuu ja Eveliina Olkkonen mittasivat verenpaineita keskussairaalan päivystyksessä.

Opiskelijat mittasivat verenpainetta

Asiakkaat, potilaat ja omaiset saattoivat mittauttaa verenpaineensa useissa Mikkelin keskussairaalan ja Kyyhkylän kuntoutussairaalan pisteissä tiistaina 25.10.

Sairaanhoitajaksi Mamkissa opiskelevat Firat Tosuu ja Eveliina Olkkonen olivat ennättäneet mitata puoleen päivään mennessä jo yhdeksän potilaan verenpaineen keskussairaalan päivystyksessä.

– Me haastattelemme potilasta ja kerromme verenpaineen vaikutuksista aivosairauksiin. Keskustelemme myös viitearvoista, lääkityksestä ja elämäntavoista, Firat Tosuu kertoi.

Apulaisosastonhoitaja Marjo Hämäläinen toimi mittauksessa ja neuvonnassa opiskelijoiden tukena.

– Korostamme nyt pulssin tunnustelua ja puhumme kotiseurannasta, Hämäläinen kertoi.

Mittaustempaus oli osa Korvaamaton kovalevy -hanketta, jossa pop-up-pisteissä verenpainetta mitattiin eri puolilla Suomea. Hoitamaton verenpainetauti on yksi tärkeimmistä sekä aivoverenkiertohäiriöiden että sepelvaltimo- ja muiden sydänsairauksien riskitekijöistä.

Tempauksen tarkoitus oli tehdä tunnetuksi verenpaineen haitallisia vaikutuksia aivoihin. Mittaukset toteutettiin opiskelijavoimin ja opiskelijoilla on taustatukena kustakin yksiköstä nimetty sairaanhoitaja.

Päivän tavoitteena oli markkinoida verenpaineen seurannan tärkeyttä kansalaisille, potilaille ja omaisille, tuottaa verenpaineen mittaustilaisuuksia ja antaa terveysneuvontaa.

Verenpaineen mittaustempauksessa oli mukana Yksi Elämä -liittojen paikallisyhdistyksiä, apteekkeja, työpaikkoja ja terveydenhuollon organisaatioita kaikkialta Suomesta. Yksi elämä on Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton yhteiset terveystalkoot.

Teemapäivän osalta vastuullisia organisaattoreita olivat hallintoylihoitaja Senja Kuiri, ylihoitaja Tuula Taivalantti, ylihoitaja Pirjo Löytty ja klinikkaopettaja Pia Leppäkumpu.

Lisätietoja

Senja Kuiri
Hallintoylihoitaja/Essote
senja.kuiri@esshp.fi
044 351 2650

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *