Marju Peurala ja Pirjo Ihalainen ottavat vastaan työntekijät vastaanottoalueen valmistuneella osalla.

Vastaanottoalueen G1-osa valmistui – katso video

Mikkelin keskussairaalan vastaanottoalueen ensimmäinen vaihe valmistuu. Henkilökunnan muutto G1-osan uusiin tiloihin alkoi maanantaina 10.10.

Esper-hankeen hankekoordinaattori Meri Tikka esittelee tiloja:

Katso video – klikkaa kuvaa

Katso video vastaanottoalueen valmistuneesta osasta - klikkaa kuvaa.
Katso video vastaanottoalueen valmistuneesta osasta – klikkaa kuvaa.

Tiloissa aloittivat maanantaina 17.10. sisätautien, diabeteksen, keuhkosairauksien ja antikoagulaatiovastaanotot (entinen INR-poliklinikka) sekä jalkaterapia.

– Asiakkaat ohjataan kutsukirjeissä ilmoittautumaan pääaulassa. Loppuvuoden ajan G1-osaan ei ole suoraa kulkuyhteyttä pääaulan kautta, vaan ensisijaisesti kuljetaan B-sisäänkäynnin eli lastentautien poliklinikan ovesta tai vaihtoehtoisesti toisen kerroksen kautta, Tikka ohjeistaa tulijoita ja neuvojia.

Pääaulan asiakaspalvelu ja kulkuyhteys G1-osan välille valmistuvat vuodenvaihteessa.

Tavoitteena uusissa tiloissa on asiakkaiden sujuvampi hoitopolku ja viihtyisyyden lisääminen sekä asiakkaille että henkilökunnalle. Tikka arvioi, että opastus tulee olemaan aluksi haastava tehtävä, koska sähköisen huonevarausjärjestelmän käyttöönotto ei ole pysynyt nopeutuneen remonttiaikataulun tahdissa. Tilanne helpottuu, kun sähköinen huonevaraus saadaan käyttöön.

”Vauhdikkaissa tunnelmissa”

Tapasimme myös muutamia alueelle muuttavia työntekijöitä.

– Muuttoviikko lähti käyntiin erittäin vauhdikkaissa tunnelmissa. Saimme paljon muuttomiehiä apuun, kertoo osastonhoitaja Pirjo Ihalainen.

Ihalainen kehuu tiloja valoisiksi, mutta työn suunnitteluun liittyy vielä haasteita.

Uutta tulee olemaan erityisesti monitilatoimisto, jonka erilaisten työtilojen käyttöä päästään opettelemaan. Monitilatoimisto sisältää äänieristettyjä tiloja, rauhallisen työn alueen sekä erilaisia neuvottelutiloja.

– Äänieristettyjä tiloja voi käyttää esimerkiksi saneluihin ja puheluiden soittamiseen, kertoo Meri Tikka.

Reumatologi Juhani Koskelle nykyinen muutto on kolmenkymmenen työvuoden aikana seitsemäs. Koski on joutunut arvioimaan, miten saisi tavaransa mahtumaan.

– Kokonaistilaa on vähemmän. Täytyy tarkkaan miettiä, mitä tavaraa mukaansa ottaa, Koski pohtii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *