Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin hallituksen puheenjohtaja Markku Rossi ja johtaja Risto Miettunen jututtivat Kati Myllymäkeä ja Risto Kortelaista.

Pohjois-Savon shp kävi kylässä

Essote sai vieraita Pohjois-Savosta (7.10.), kun sikäläinen sairaanhoitopiirin hallitus piti strategiaseminaariaan Mikkelin keskussairaalassa. Maakuntauudistuksen myötä Essote tekee jatkossa yhä enemmän yhteistyötä Kuopion kanssa.

Yhteisessä keskustelutilaisuudessa hallituksen puheenjohtaja Markku Rossia (kesk) kiinnosti, millaisia näkemyksiä Essotessa on tulevasta kumppanuudesta KYS-erityisvastuualueen kanssa. Johtajaylilääkäri Kati Myllymäki kertoi muun muassa millaisia ongelmia liittyy lääkäreiden keikkatyöhön. Myllymäki toivoi apuja Kuopiosta muun muassa onkologiaan ja neonatologiaan.

Sairaanhoitopiirin johtaja Risto Miettunen kertoi, että digitaalisesti voidaan erityisasiantuntemusta tarjota keskussairaaloille samaan tapaan kuin tälläkin hetkellä, esimerkiksi neurologipäivystystä akuuttien aivoverenkiertohäiriöiden diagnostiikassa ja hoidossa.

Pohjoissavolaisia kiinnosti myös psykiatristen pitkäaikaissairaiden hoito tulevaisuudessa Moision sairaalasta luopumisen jälkeen. Myllymäki kertoi, että suljettu psykiatrinen osasto sisältyy Mielentalon suunnitelmiin.

Kuntayhtymän johtaja Risto Kortelainen esitteli Essoten valmistelun tilannetta Pohjois-Savon shp:n hallituksella ja Myllymäki kertoi Esper-hankkeesta ja tuoreita kuulumisia sosiaali- ja terveysministeriöstä. Terveyspalvelujen johtaja Jarmo J. Koski esitteli puolestaan monitoimijapäivystystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *