DigiSotea vetävät Jukka Suihkonen ja Pirjo Hilama.

DigiSote parantaa etäpalveluja

Etäpalveluita kehittävä ja sote-palveluiden saatavuutta turvaavaa teknologiaa kehittävä DigiSote-hanke on startannut. Projektipäällikkö Pirjo Hilama ja hankekoordinaattori Jukka Suihkonen ovat aloittaneet työnsä lokakuun alussa.

– Hankkeen tarkoituksena on parantaa, lisätä ja laajentaa digitaalisten palveluiden käyttöönoton edellytyksiä sosiaali- ja terveysalan työprosesseissa Essoten alueella, kertoo projektipäällikkö Pirjo Hilama.

Hankkeessa pilotoidaan seuraavia hankesuunnitelman mukaisia kohteita:

  1. Etäpalveluiden kehittäminen ja sotepalveluiden saatavuuden turvaaminen teknologiaa hyödyntämällä (Essote, Juva ja Seutusote)
  2. Sosiaalipalveluiden sähköistäminen (Seutusote, Essote)
  3. Mobiilipalveluiden käyttöönotto ilmoittautumisessa ja opastamisessa (Essote)
  4. Hoidon vaikuttavuuden parantaminen teknologiaa hyödyntämällä, 15D – mittarin käyttöönotto (Essote)
  5. Teknologian käyttö potilaan ravitsemusturvallisuuden edistämisessä (potilasruokailun älylinjaston suunnittelu) (Essote)

– DigiSote-hankkeessa ei kehitetä nykyisten käytössä olevien Hyvis -palveluiden kanssa päällekkäisiä palveluita. Piloteissa käytettävät sähköiset palvelut integroidaan kuitenkin osaksi Hyvistä siinä määrin kuin on tarkoituksenmukaista, Hilama tähdentää.

Henkilöstön osaamista ja työyhteisöjen valmiuksia vahvistamalla edistetään myös jo käytössä olevien palveluiden laajamittaisempaa käyttöönottoa. Hanke jatkuu 30.8.2018 saakka.

Hanketta hallinnoi Mikkelin ammattikorkeakoulu ja osatoteuttajina toimivat Essote, Sosteri ja Diakonia ammattikorkeakoulu. Hanke on ESR-rahoitteinen.

Hankkeessa ovat mukana myös kehittämispäällikkö Maija Paukkala ja hankesihteeri Taru Juntunen. Hankkeen vastuullisena johtajana toimii johtajaylilääkäri Kati Myllymäki.

Lisätietoja

Pirjo Hilama
Projektipäällikkö
044 351 6537
pirjo.hilama@esshp.fi

Jukka Suihkonen
Hankekoordinaattori
044 351 9651
jukka.suihkonen@esshp.fi

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *