Henkilöstöjohtaja Merja Vihanto on kiertänyt kertomassa muutoksista. Tässä tavataan työntekijöitä Haukivuorella.

Sijoitussuunnitelma pääpiireissään valmis – tietoja aletaan kertoa viikolla 40

Essoten hallitus hyväksyi torstaina (29.9.) sijoitussuunnitelman. Sijoitussuunnitelmassa yhdistyvät organisaatiot siirretään Essoten organisaatioon ja myös henkilöstö siirtyy tämän suunnitelman mukaisesti.

Sijoitussuunnitelma ei kuitenkaan ole täysin valmis, vaan siihen tulee muutoksia päivittäin aina vuoden loppuun saakka henkilöstön vaihtuvuuden takia.

Siirtosuunnitelmasta tiedottaminen työntekijöille alkaa lokakuun alkupäivinä. Kukin vastuualue (esim. terveyspalvelut tai vanhus- ja vammaispalvelut) hoitaa tiedottamisen työntekijöilleen.

– Kolmannen vaiheen rekrytointien valinnat tehdään lokakuun alusta lähtien, jolloin hallintosääntö astuu voimaan ja johtavat saavat toimivallan päättää asioista. Tietoja kolmannessa vaiheessa rekrytoiduista julkaistaan sitä mukaa, kun päätöksiä on tehty, kertoo henkilöstöjohtaja Merja Vihanto.

Osaan tehtävistä haastattelut ovat vielä kesken, tehtävä haussa tai tulossa hakuun. Esimerkiksi kehittämisyksikön haastattelut ovat meneillään ja tila- ja tukipalveluiden organisaatio on vasta äskettäin hyväksytty, joten näitä hakuja on myös tulossa.

Ensihoitoesimies ja asiakaspalvelupäällikkö ovat jo Kuntarekryssä haettavana uudelleen. Ensihoitoesimies laitettiin hakuun kelpoisuusehdoissa olleen virheen vuoksi ja asiakaspalvelupäällikkö nimikkeen muuttumisen vuoksi.

Päätökset kehittämisyksikköön sijoittuvista kahdesta jo keväällä haussa olleista viroista on tehty syyskuun puolessa välissä. Johtaja Risto Kortelaisen päätöksellä palveluohjauspäälliköksi on valittu Tuula Taivalantti ja johtajaylihoitajaksi Senja Kuiri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *