Essoten logo on valittu. Logon on suunnitellut Ilpo Aalto.

Essote sai logon

Essote sai hallituksen päätöksellä (21.9.) oman tunnuksen. Logo kuvaa Etelä-Savon maakuntakukan lumpeen lehtiä ja sisältää sosiaali- ja terveydenhoitoalalle sopivaa sydänkuviota.

Lähelle toisiaan asemoidut lehdet assosioivat eri alueiden ja alojen yhteistyötä, yhteistä voimaa. Tarjolla olleista luonnoksista hallitus valitsi version, joka sisältää lumpeen lehdissä luonnon vihreää sekä taivaan ja Saimaan sinistä. Logon on suunnitellut Ilpo Aalto Mainostoimisto Aalto Oy:stä.

Katso kaikki hallituksen käsittelemät logoehdotukset.

Lue koko Essoten hallituksen esityslista

Hallintosääntö menee valtuustolle

Hallitus hyväksyi omalta osaltaan kuntayhtymän ”perustuslain” eli hallintosäännön, jolla määritellään muun muassa eri toimielin toimivaltasuhteet. Hallintosäännön mukaan kuntayhtymän valtuusto päättää muun muassa merkittävistä palveluverkkoon liittyvistä ratkaisuista.

Hallitus hioi virkamiesesityksen sanamuotoja. Muutoksia tuli muun muassa valtuuston ja neuvottelukunnan tekstiosuuksiin sekä muotoiluun avustuksista, joista päättää kuntayhtymän johtaja hallituksen ohjeen mukaisesti. Lopullisesti hallintosäännön hyväksyy valtuusto.

Lue hallituksen käsittelemä hallintosääntöluonnos

Henkilökuntapysäköinti on maksutonta ensi talvikauden

Henkilökuntapysäköinti on ensi talven maksutonta. Pysäköintitalon rakentaminen ja sairaalan korjausrakentaminen ovat vähentäneet pysäköintipaikkoja sairaala-alueella ja hallitus katsoi, että paikkojen vähäisyyden vuoksi ei ole syytä periä kuluvalta lämmityskaudelta keskussairaalan, Moision, Mikonkadun, Setrikadun ja Vuorikadun lämmityspaikoilla.

Sähkötolppien kannet pidetään talvikauden auki eikä avaimia jaeta. Kaikki paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Nimetyiltä paikoilta kuukausimaksu kuitenkin peritään.

Talven 2016/2017 aikana sairaala-alueen pysäköintipaikkoja ja autojen lämmityspaikkoja on käytössä noin puolet aiemmasta. Essoten käytössä on lisäksi pysäköintialue Saksalasta, johon ei tule lämmityspaikkoja.

Pysäköinti siirtyy Mikkelin Sairaalaparkki Oy:n vastuulle 1.4.2017 lähtien.

Hallitus perusti 47 virkaa

Hallitus perusti myös ns. kolmannen vaiheen rekrytointiin liittyvät 47 virkaa. Kolmannessa vaiheessa valitaan esimiestasoa ja hallinnon päälliköitä. Paikkoja oli haussa sisäisesti 91 ja liki puolet tehtävistä edellyttää lakien mukaan virkaa.

Kolmannen vaiheen rekrytoinnit ovat loppusuoralla ja pääosa nimistä voidaan julkaista noin viikon sisällä.

Hoitajakutsujärjestelmä tilattiin

Hallitus päätti myös hankkia Anvia Securi Oy:ltä Esper-hankkeen kautta paikannus- ja hoitajakutsujärjestelmän. Järjestelmän ohjelmisto-, integraatio- ja käyttöönottokustannukset ovat kertainvestointina yhteensä noin 74 000 euroa.

Essote palauttaa rahaa kunnille

Palvelujen kysyntä on kerryttänyt Essoten tuloja aiemmin arvioidusta. Kuntayhtymän osavuosikatsauksen mukaan menot eivät kuitenkaan ole kasvaneet vastaavaa tahtia.

Kuntayhtymän hallitus päätti (21.9.) hyvittää jäsenkunnille kuntakohtaisen käytön mukaisesti lääkeostoista ja päivystyksen käytöstä laskutettuja tuloja yhteensä 2,5 miljoonaa euroa.

– Tästä näkyy että olemme hyvin suorituskykyisiä, kun olemme pystyneet vastaamaan huomattavaan kasvuun hyvin monessa toiminnossa, kiittelee johtaja Risto Kortelainen.

Lisää tietoa Essoten taloudesta löytyy osavuosikatsauksesta.

Lisätietoja

Risto Kortelainen
Johtaja, Essote
risto.kortelainen@esshp.fi
050 522 8677

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *