Esso-hankkeen johtaja Jarmo Lappalainen ja perusterveydenhuollon ylihoitaja Tuula Taivalantti iloitsivat antoisasta päätösseminaarista Mikealissa.

Esso huipentui päätösseminaariin – katso videot

Kahden vuoden suuri toiminnan kehittämisen ponnistus, Esso-hanke, huipentui loppuseminaariin (15.9.). Vieraat ja hankkeen väki eivät säästelleet kiitoksen sanoja.

Hankkeen virallinen valvoja lääkintöneuvos Taina Mäntyranta piti erityisesti siitä, että monet hankkeen osat jatkavat elämää hankkeen jälkeen.

– Esimerkiksi se mitä on tehty yhteispäivystyksen eteen. Siinähän ei ole vain erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon päivystys vaan mukana on myös sosiaalihuollon kriisipäivystys, sanoi sosiaali- ja terveysministeriössä työskentelevä Mäntyranta.

Juuri tätä koetetaan saada valmisteilla olevan päivystysasetuksen avulla koko Suomeen.

– Täällä Etelä-Savossa ollaan selvästi edellä muita, Mäntyranta kiitteli.

esson-loppuseminaari-025
Lupa toimia toisin – tätä voi käyttää palavereissa.

”Lupa toimia toisin”

Miten sotessa voitaisiin toimia toisin? Tätä kyseli Aalto-yliopiston yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki, yksi seminaarin pääpuhujista.

Tuulenmäki oli etsinyt hakusanalla ”sairaala” netistä. Hän oli löytänyt kylmää ja sinisävyistä maailmaa, joka johtaa sairaana olemiseen.

– Sairaana oleminenhan on toisesta suunnasta ajateltuna oikeastaan energiavaje. Kaiken sote-tekemisen ajatuksena on siis palauttaa ihmisen energia. Itse asiassahan keskussairaalakin on energian palauttamiskeskus, Tuulenmäki pohti.

Tuulenmäki puolusti vahvasti pienimuotoisen kokeilemisen kulttuuria, jonka vastakohtana hän näki vahvan suunnittelun kulttuurin. Hän jakoikin palavereissa käytettäviä Official licence to act differently-kortteja: niitä voi nostaa esiin, kun haluaa toimia toisin.

Katso videoita Essoten loppuseminaarin esiintyjistä, klikkaa linkkiä:

Anssi Tuulenmäki

Taina Mäntyranta

Päivi Malinen

Ulla Harala

Irma Ahokas-Kukkonen

Jarmo Lappalainen ja Tuula Taivalantti

Kati Myllymäki

Risto Kortelainen

Yksi kommentti “Esso huipentui päätösseminaariin – katso videot

  1. Ikääntymiseni teki tepposen, ihmettelin kalenterissani olevaa merkintää Mikaeli 9.30 15.9.
    Tilaisuuden jälkeisenä viikonloppuna kokosin omia potilaastietojani lääkärin vastaanottoa varten ja sieltäpä löytyi sihteerimme
    Tarjan kutsukirje johon olin vastannut osallistumiseni 28.6 puhelimitse ”ei ole ruoka-allergioita ei muuuta kun parasta pöytään”.
    Ohi meni mutta eiköhän asioita ole edessäpäinkin. Katsoin viedeot ja esittelijjöiden esittämät asiat jopa minunkin oli helppo ”hyväksyä”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *