Kirjastonhoitaja Terhi Kaipiainen auttaa löytämään oikean teoksen.

Ammattikirjasto löytyy nyt Atk-luokasta

Mikkelin keskussairaalan ammattikirjasto palvelee Etelä-Savon soten henkilöstöä. Voit käyttää kirjastoa tukemaan työtäsi ja opiskelujasi.

Kirjasto muutti äskettäin sisäilmaongelmista aiheutuneiden väistöjen takia ja sijaitsee keskussairaalan ensimmäisessä kerroksessa sairaalan atk-luokassa. Kirjaston lehdet löytyvät puolestaan kokoustilasta Lumme 1 kahvion vierestä.

Kirjastoa hoitaa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n kirjasto- ja oppimisteknologiapalvelut.

Kirjastonhoitajat Terhi Kaipainen tai Tuula Saastamoinen ovat paikalla palveluaikoina maanantaina ja torstaina klo 12.30-15.30. Lehtien lukuaikaa on varattu Lumme 1 tilaan ma-pe klo 14.30-16.00.

– Kirjaston tiloissa on käytettävissä 10 tietokonetta. Kannettavat tietokoneet ja dataprojektorit lainataan Tietohallinnosta, kertoo kirjastonhoitaja Terhi Kaipainen.

Palveluaikoina on saatavilla asiakaspalvelua ja neuvontaa, kaukopalvelua ja suppeita tiedonhakuja. Kirjastossa tehdään myös kirja- ja lehtihankintoja, joista pyynnöt toivotaan Ammattikirjaston sähköpostiin (ammattikirjasto@esshp.fi). Pyynnöissä tulee olla mukana kirjan tietojen lisäksi maksavan yksikön nimi ja kustannuspaikkatunnus.

– Lehtihankinnat vuodelle 2017 ovat nyt ajankohtaisia ja olemme saaneet hyvin ehdotuksia ensi vuoden tilauksia varten. Erikseen sovitusti hoidamme myös mm. tiedonhankinnan opetusta ja ohjausta, Kaipainen sanoo.

Tiedonhankinnan opetusta on annettu mm. Perustellusti parasta hoitoa -työpajoissa.

Tietokannat hyötykäyttöön

Ammattikirjastosta löytyvät kirjat löytyvät kirjaston aineistotietokannasta (http://esshpfs2:2345/FIN/search.htm), johon pääset vain intran kautta. Omatoimilainaus toimii merkitsemällä kirjastossa olevaan mappiin tiedot lainasta.

Sairaalalle hankittuja tietokantoja ovat mm. ClinicalKey, UpToDate, Cinahl, The Joanna Briggs Institute EBP Database, VulnusFennica. Terveysportin kautta ovat käytettävissä myös Cochrane Library, Oppiportin verkkokurssit ja kirjat sekä uutena tietokantana DynaMed Plus.

– Tietokantojen käyttöä on pyritty parantamaan viimeisen vuoden aikana lisäämällä intran sivuille mm. tunnuksia, tietoa etäkäyttöisyydestä sekä käyttö- ja hakuohjeita. Sairaalalle tilatut lehdet löydät intran lehtilistasta, lukuun ottamatta ClinicalKeyn sisältämiä n. 650 lehteä, Kaipainen kertoo.

Mikäli oikeaa aineistoa ei löydy Ammattikirjastosta, niin henkilöstöä palvelevat myös Mikkelin kaupunginkirjasto ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kampuskirjasto, jotka ovat kaikille avoimia kirjastoja. Lehtiartikkeleita ja kirjoja tilataan myös kaukolainoina, jos aineistoa ei löydy omalta paikkakunnalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *